Menu
Your Cart

Lavanda /Levănţică /lavender -15 ml

 Pentru a beneficia de reducere, poți să te înrolezi pe formularul de la pagina de înrolare, parcurgand pas cu pas etapele descrise acolo. Produsele comandate vor ajunge la dvs.  în 3 zile lucrătoare.  Acceseaza pagina cu ghidul de inscriere pas cu pas      

Lavanda /Levănţică  /lavender -15 ml
Lavanda /Levănţică  /lavender -15 ml
Lavanda /Levănţică  /lavender -15 ml
Lavanda /Levănţică  /lavender -15 ml
Lavanda /Levănţică /lavender -15 ml
30,67€
  • Stock: In Stock
  • Nr. Articol: 60204657
  • Continut (ml):: 15
  • PV:: 21,50
  • Pret cu amanuntul(€):: 30,67
  • Pret de membru(€):: 23,00

Opţiuni disponibile

Beneficii primare

Calmează iritațiile ocazionale ale pielii.

Atenuează imperfecțiunile pielii.

Descriere aromatică

Pudrat, floral, ușor

Metodă de extragere

Distilare cu aburi

Partea plantei

Floare

Constituenți principali

Linalool, acetat de linalil

Proprietati

Antibacterian, antifungic, antiviral, antiinflamator, antispastic, Calmant, sedativ, antialgic, antispastic, expectorant, hipotensiv, emenagog, cicatrizant cutanat,  stomahic si carminativ, regenerator cutanat, insecticide, calmant al sistemului nervos, reducerea durerii musculare relaxant muscular

Descriere

Datorită aromei distincte și aplicațiilor sale infinite, Levănţica este utilizată de secole. În antichitate, romanii și egiptenii foloseau Levănţică în apa de baie și la gătit. De atunci, mulți au descoperit numeroasele beneficii date de Levănţică. Uleiul esențial de Levănţică este utilizat pe scară largă la fabricarea produselor cosmetice și a parfumurilor. Aplicat local, uleiul de Levănţică este deseori folosit pentru atenuarea imperfecțiunilor tenului.

Mod de Utilizări

Adaugă-l în apa de baie pentru a facilita relaxarea sau aplică-l pe tâmple și pe ceafă.

Adaugă Levănţică la loțiunea pentru ten sau corp, pentru a atenua imperfecțiunile pielii.

Adaugă câteva picături de Levănţică pe tălpi la culcare.

Indicații de utilizare

Difuzare: Pune trei-patru picături în difuzorul ales.

Utilizare ca aromatizant alimentar: Diluează o picătură în 125 ml de lichid. 

Uz extern: Pentru masaj, amestecă 5 picături cu 10 ml de ulei cărăuș. Pentru baie, amestecă 5 picături cu 5 ml de ulei cărăuș. Pentru utilizarea ca parfum, amestecă 1 picătură cu 10 picături de ulei cărăuș.

Recomandari de utilizare

Aplicarea topica: agitatie, anxietate, acnee, bronsita, arsuri, arsuri solare, cefalee, rozacee, mancarime, dermatita, dureri musculare, cistita, eczeme, vanatai,valicela, migrena, micoza cutanata, nervozitate, otita, palpitatii, ciupituri de insecte, prurit, psoriazis, vergeturi, eruptie dureroasa, repellent anti-insecte, rinita, nazofaringita, sinuzita, spasme abdominale, tuse convulsiva[*]

Inhalare: agitatie, depresie, alergii, anxietate, astm, bronsita, emotie, nervozitate, stare de spirit schimbatoare, hiperemotivitate, hipertensiune arteriala, insomnie, iritabilitate, laringita, somn agitat, spasmofilie, stres, suprasolicitare, tensiune psihica, tuse spasmodica

Intern: Tuse spasmodica

Beneficiile uleiului esential de lavanda pentru sanatate

  • Raceala, gripa, bronsita
  • Antibacterian. Utilizati cateva picaturi de ulei de lavanda pentru a curata ranile infectate, pentru a preveni infectia si pentru a stimula vindecarea mai rapida.
  • Grabeste vindecarea, cicatrizant cutanat puternic .Cateva picaturi de ulei esential de lavanda diluate cu un ulei purtator pot ajuta la atenuarea pruritului si a uscaciunii cauzate de eczema; calma eruptiile minore si alte iritatii ale pielii, cum ar fi cele cauzate de caldura si umiditate excesiva sau alergeni de mediu.
  • Afectiuni ale pielii: acnee, cosuri, cuperoza, prurit, psoriazis, infectii cutanate, eczeme, herpes, lumbago
  • Antimicrobian. Aproape 100 de studii demonstreaza calitatile lavandei de a accelera vindecarea arsurilor, taieturilor, zgarieturilor si ranilor – si o mare parte din aceasta se datoreaza compusilor antimicrobieni. Capacitatea antimicrobiana a uleiului esential de lavanda este imbunatatita atunci cand este amestecata cu alte uleiuri esentiale, precum uleiul esential de cuisoare (Clove), scortisoara (Cinnamon Bark) si tea tree (Melaleuca), maximizand potentialul fiecarui ulei. Un raport de 1: 1 dintre aceste uleiuri sa dovedit a fi cel mai eficient in lupta impotriva Candida albicans si Staphylococcus aureus – doua cauze frecvente ale multor infectii fungice si bacteriene care duc la pneumonia respiratorie si ciupercile pielii[6]. 
  • Uleiul esential de lavanda grabeste vindecarea ranilor in faza incipienta prin accelerarea formarii tesutului si stimularea sintezei de colagen[*].  Pentru vindecarea zgarieturilor sau ranilor diluati cateva picaturi de ulei esential cu ulei purtator si aplicati amestecul in zona afectata. Puteti folosi degetele sau o discheta de bumbac curata. Pentru a calma arsurile solare. In primul rand, reduceti temperatura pielii in jurul arsurilor expunand-o la apa rece timp de cateva minute. Apoi aplicati uleiul de levantica diluat cu ulei purtator,  in zonele afectate de soare pentru o calmare imediata.
  • Anti-fungic. aplicati cateva picaturi de ulei de lavanda pe pielea infectata. Repetati o data pe zi pana cand ciuperca a fost eliminata. Aplicati zilnic ulei de lavanda pe unghii infectate cu ciuperci pentru a hidrata si vindeca, in timp ce unghiile noi sanatoase cresc.
  • Calmarea durerii. Uleiul esential de lavanda poate fi folosit pentru a calma durerea provocata de arsuri minore, taieturi si vanatai, fiind un analgezic natural. Simplul masaj cu ulei esentiale de lavanda diluat in zona de iafectata poate reduce inflamatia si intensitatea durerii, ajutand la atenuarea simptomelor. Un studiu [*] indica faptul ca aplicarea locala a uleiului de lavanda scade in intensitate durerea din timpul introducerii acelor de dializa. Cercetatorii subliniaza ca uleiul esential de lavanda poate fi o optiune pentru a reduce durerea cauzata de introducerea acelor de dializa, ceea ce provoaca teama si anxietatea constanta pentru multi pacienti hemodializati. Un alt studiu, realizat in 2013[*] a constatat ca copiilor carora li s-au eliminat amigdalele, ar putea reduce utilizarea medicamentelor pentru durere dupa inhalarea mirosului de ulei de lavanda. Aplicati ulei de lavanda pe ciupituri de insecte pentru a atenua durerea si mancarimea..
  • Durerea in gat.Un studiu[*] a constatat ca o combinatie de uleiuri esentiale de lavanda, Marjoram, Peppermint  (menta) si Black Pepper (piper negru) calmeaza durerea in gat atunci cand se aplica zilnic diluat pe zona afectata.
  • Durerea menstruala(dismenoree) un studiu[*]  recent a demonstrat ca uleiul de lavanda, masat pe abdomenul inferior, poate ajuta la ameliorarea care este asociata cu durerilor menstruale si crampelor.
  • Contracturi si dureri musculare.Masati uleiul esential de lavanda pentru a calma durerea si pentru a usura tensiunea. Indepartati usor ulei de lavanda pe abdomen, apoi continuati cu o compresa fierbinte pentru a indeparta crampele menstruale.
  • Reduce febra. Diluati o picatura sau doua ulei de lavanda in ulei purtator si masati usor corpul pentru a reduce febra la adulti si copii.
  • Reduceti raul de miscare. (raul de masina). Aplicati o picatura de ulei de lavanda pe diferite puncte de presiune pe fata, incheieturi etc. pentru a reduce greata si ameteala. Desi aceasta calmare este eficienta pe termen scurt, nefiind recomandata pentru perioade mai lungi in care raul de miscare poate fi o problema persistenta, cum ar fi avioanele sau navele de croaziera.
  • Probleme respiratorii. Respiratie grea, astm, spasmofilie, bronsita, laringita, rinita, nazofaringita, sinuzita, tuse convulsiva: olfactie, difuzie sau inhalare. Diluati intr-un ulei purtator pentru a masa toracele, de-a lungul coloanei vertebrale si talpile picioarelor.: in olfactie, difuzie sau inhalare.
  • Uleiul de lavanda adaugat in apa fierbinte poate fi inhalat; aburul va decongestiona sinusurile, ajutand la eliminarea infectiilor sinusale. Masati cateva picaturi langa pasajele nazale (evitati contactul cu ochii), in jurul fruntii, tamplelor si pe spatele gatului, pentru a va elibera de presiune si inflamatie. Ceaiul de levantica uscata sau inhalarea aburului cu infuzie de lavanda, poate calma tusea, stranutul si iritatiile la nivelul gatului.
  • Intern dupa consultarea unui cadru medical avizat.
  • Imbunatatirea digestiei, crampe abdominale, enterocolite infectioase, colici abdominale, balonare: se dilueaza intr-un ulei purtator pentru a masa abdomenul.
  • Dureri de urechi. Masati uleiul de lavanda calduta (diluat in ulei esential) pe piele in spatele urechilor, pe tample, sub maxilar si pe lateralele gatului, pentru a ameliora simptomele (nu picurati in ureche!)
  • Paduchi: de la 2 la 5 picaturi diluate in samponul pentru o spalare..
  • Probleme cardiovasculare si circulatorii(Hipertensiune arteriala, palpitatii) inhalatii pe parcursul zilei; aplicati o picatura pe fiecare incheietura sau respirati peste sticla. De asemenea, poate fi diluat intr-un ulei purtator pentru a masa plexul solar, coloana vertebrala, partea superioara a spatelui si talpile picioarelor.
  • Probleme uro-genitale (uretrita, cistita) diluati intr-un ulei purtator pentru a masa abdomenul inferior.
  • Dureri musculare si articulare, crampe, contractii, reumatism, artrita[*]. Se dilueaza intr-un ulei purtator pentru a masa zona dureroasa
  • Amelioreaza durerile de cap, cefalee, migrene. Este unul dintre cele mai bune uleiuri esentiale pentru durerile de cap, deoarece induce relaxarea si usureaza tensiunea. Actioneaza ca un agent sedativ, anti-anxietate, anticonvulsivant si calmant [*].
  • Protectie antioxidanta.Radicalii liberi, cum ar fi toxinele, substantele chimice si poluarea, sunt, probabil, cei mai periculosi si cei mai frecventi factori de risc pentru fiecare boala care ne afecteaza. Radicalii liberi sunt responsabili de scaderea sistemului imunitar si pot provoca daune incredibile organismului. Raspunsul natural al organismului la distrugerea radicalilor liberi este de a crea enzime antioxidante care impiedica radicalii liberi sa faca daune. Din fericire, uleiul esential de lavanda este un antioxidant naturalcare actioneaza pentru prevenirea bolilor. Un studiu publicat in 2013, publicat in Phytomedicine, a constatat ca uleiul de lavanda a crescut activitatea celor mai puternici antioxidanti ai organismului. Studii [*]mai recente au indicat rezultate similare, concluzionand ca uleiul esential de lavanda are activitate antioxidanta si ajuta la prevenirea stresului oxidativ. Cercetatorii chinezi au observat ca uleiul esential de lavanda ar atenua toate cele trei niveluri majore de enzime antioxidante la soareci in prima zi a tratamentului [16]. Cercetatorii romani au observat o activitate similara folosind levantica inhalata timp de o ora in fiecare zi si, conform studiului[1], rezultatele sugereaza ca activitatile antioxidante ale uleiului esential de lavanda reprezinta mecanisme majore pentru potentialul lor neuroprotector, ajutand la prevenirea stresului oxidativ.
  • Tratamentul natural al diabetului In urma studiilor[*], rezultatele observate de cercetatori au fost absolut uimitoare. Pe scurt, tratamentul cu ulei esential de lavanda a protejat organismul de urmatoarele simptome ale diabetului: cresterea glicemiei (semnul distinctiv al diabetului zaharat), tulburari metabolice (in special metabolismul grasimilor), crestere in greutate, disfunctie hepatica si renala. Desi este nevoie de mai multe cercetari pentru a intelege capacitatea completa a uleiului esential de lavanda pentru prevenirea sau scaderea diabetului zaharat, rezultatele acestui studiu sunt promitatoare si indica potentialul terapeutic al levandei. Pentru a utiliza ulei esential de lavanda pentru diabet, aplicati-l topic pe gat si piept, difuzati-l acasa, retete culianare
  • Terapie complementara pentru cancer Un studiu [*] arata ca aromoterapia, in special folosirea uleiului esential de lavanda, ajuta pacientii cu cancer sa faca fata stresului, greturilor, durerii cronice si depresiei. Intrucat uleiul de lavanda actioneaza prin a stimula sistemul imunitar, pentru a linisti starea de spirit, pentru a induce somnul si pentru a lupta impotriva stresului, acesta poate fi utilizat ca agent terapeutic. Masarea uleiului de lavanda in spatele gatului, pe piept, incheieturi si tamplelor, poate induce efecte relaxante si calmante. Pentru dureri musculare sau articulare sau dureri la locul injectiilor,se pot aplica 2-3 picaturi de lavanda in zona afectata. Pentru a scadea stresul si anxietatea si pentru a induce somnul, se difuzeaza sau se inhaleaza direct din sticla. Acest lucru poate fi deosebit de util inainte si dupa procedurile chirurgicale si tratamentul cu chimioterapie.


Dar uleiul esential se lavanda este foarte cunoscut in ceea ce priveste efectele anti-stres, linistitoare si relaxante. Folosit olfactiv, difuzie sau in preparate pentru aplicare cutanata, aceasta induc relaxarea si somnul si calmeaza starile de nervozitate:

  • Elimina frustrarea, starile de panica, starile de incordare, depresia
  • Agitatie, anxietate[*], emotie, nervozitate, schimbare de dispozitie, hiperemotivitate, insomnie, iritabilitate, nervozitate, somn dificil, stres, stres oxidativ[*],suprasolicitare, tensiune psihica. in olfactie.
  • Tulburari digestive pe fond nervos
  • Purificator atat psihic cat si fizic
  • Aduce echilibru si armonie. Cresterea respectul pentru sine, ajuta la acceptarea individualitatii si la gasirea propriei orientari.
  • Stimuleaza inspiratia, creativitatea
  • Induce somnul, trateaza insomnia. Datorita proprietatilor sedative si calmante ale uleiului de lavanda, actioneaza prin imbunatatirea calitatii somnului si tratarea insomniei. Un studiu[*] care a implicat 158 ​​de mamici in perioada postpartum, a fost impartit in grupul de control sau de interventie. Grupul de interventie a inhalat ulei de lavanda inainte de culcare de patru ori pe saptamana timp de opt saptamani. Femeile care utilizeaza ulei de lavanda au prezentat o imbunatatire semnificativa a calitatii somnului comparativ cu grupul de control. Exista mai multe studii, la fel ca si aceasta, care implica mame, care demonstreaza efectul calmant al uleiului esential de lavanda care induce somnul. Inhalarea lavandei a demonstrat ca reduce tulburarile de somn, imbunatateste calitatea si durata somnului, combate insomnia si imbunatateste starea de bine generala. In plus, spre deosebire de cele mai multe medicamente sedative, lavanda nu provoaca efecte secundare nedorite. Stimuleaza sanatatea mentala si fizica generala[*].
  • In urma unui studiu[*]la care au participat 28 de femei cu risc crescut de depresie postpartum, s-a constatat ca prin difuzarea uleiului esential de lavanda in casele lor, au avut o reducere semnificativa a depresiei postnatale si a tulburarilor de anxietate, dupa un plan de tratament de 4 saptamani de aromaterapie.
  • Tulburarea de stres post-traumatic. S-a dovedit[*]ca uleiul esential de lavanda a dus la diminuarea simptomelor.  In urma tratamentului, s-a constat scaderea depresiei cu 33% si scaderea dramatica a tulburarilor de somn, imbunatatirea starii de spirit si a starii generale de sanatate.
  • Imbunatateste dispozitia si reduce stresul. In ultimii ani, uleiul de lavanda a fost foarte apreciata pentru capacitatea sa unica de a lupta impotriva bolilor neurologice. In mod traditional, lavanda a fost utilizata pentru a trata probleme neurologice, precum migrene, stres, anxietate si depresie. Un studiu[26] a constatat ca uleiul esential de lavanda atenueaza anxietatea, tulburarile de somn si depresia. In plus, in studiu nu au existat efecte secundare adverse, interactiuni medicamentoase sau simptome de sevraj in urma ultilizarii utilizarea uleiului de lavanda. 
  • Suport cognitiv si sanatatea creierului[*]Beneficiile neurologice ale uleiului esential de lavanda nu se opresc la capacitatea sa de a trata depresia si de a calma starea de spirit. De asemenea, cercetarile arata ca uleiul de lavanda serveste ca tratament natural pentru boala Alzheimer. Studiile[28],[29] efectuate pe sobolani arata ca inhalarea vaporilor de ulei esential de lavanda poate ajuta la prevenirea stresului oxidativ al creierului si la ameliorarea tulburarilor cognitive. De asemenea, in anul 2012, revista elvetiana Molecules a tiparit rezultatele unui studiu care a demonstrat ca uleiul esential de lavanda este o optiune viabila de tratament pentru disfunctii neurologice, precum accidentul vascular cerebral. Cercetatorii considera ca efectele neuroprotectoare ale lavandei se datoreaza proprietatilor sale antioxidante.[30]Pentru a sustine sistemul nervos cu uleiule esential de lavanda, difuzati-l acasa, inhalati-l direct din sticla sau aplicati-l topic la tample si spatele gatului. Cu toate acestea, trebuie sa ne amintim ca lavanda este atat de calmanta, incat poate afecta “concentrarea”[*]. Nu este de dorit sa difuzati lavanda in timp lucrati la birou sau cand trebuie sa va concentrati

Beneficiul uleiului de lavanda pentru FRUMUSETE SI INTRETINERE

  • Ulei compatibil cu toate tipurile de piele
  • Rosacee, pete cauzate de acnee, pete de varsta 
  • Piele sensibila, piele iritata,
  • Ciupituri de insecte, calmeaza senzatia de mancarime, paduchi
  • Datorita proprietatilor sale anti-bacteriene, uleiul esential de lavanda reprezinta un tratament eficient pentru acnee, ajutand si la echilibrarea productiei de sebum si la vindecarea tenului. Are un puternic efect cicatrizant asupra semnelor lasate de acnee. Adaugati ulei de lavanda intr-un produs de curatare natural sau hidratant pentru a va ajuta sa eliminati acneea si sa reduceti cicatricile.
  • Ajuta la vindecare
  • Regenerator  foarte puternic pentru piele
  • Previne caderea parului. Studiile[*] arata ca uleiul de lavanda, impreuna cu alte uleiuri esentiale, cum ar fi cimbru, rozmarin si lemn de cedru, pot preveni in mod semnificativ alopecia si caderea parului atunci cand sunt masate pe scalp zilnic. Uleiul de lavanda folosit zilnic ca parte a unui masaj stimulator al scalpului poate ajuta la regenerarea parului. In timp ce acest tratament este lent – uneori dureaza cateva luni sau mai mult – este un remediu natural dovedit pentru caderea parului.
  • Proprietatile sale antiinflamatoare si antioxidante ajuta la reducerea semnelor de imbatranire a pielii[*], diminuand ridurile si prevenind formarea altora
  • Atenueaza simptomele psoriazisului.
  • Atunci cand este amestecat cu o solutie purtatorare calmanta precum aloe sau uleiul de cocos, este foarte eficient impotriva arsurilor, arsurilor solare, a pielii uscate, a zgarieturilor minore, taieturilorsi a ranilor. Chiar si unele reactii alergice pot fi atenuate cu lavanda [ *]
  • Maini afectate de pielea uscata si cuticele cu aspect nesanatos.

Sinergii(in amestec cu alte uleiuri)

Capacitatea antimicrobiana este imbunatatita atunci cand este amestecata cu alte uleiuri esentiale, cum ar fi uleiul esential Clove (cuisoare), Cinnamon Bark(scortisoara)si Tea Tree 6

Impotriva hipertensiunii: sinergie cu ulei esential ylang-ylang.

Afectiuni ale pielii: sinergie cu ulei cu ulei esential Tea Tree, Helichrysum, German Chamomile, Geranium, Cypress, Cedarwood,  Myrrh

Relaxare (difuzie): sinergie cu ulei esential de Ylang-ylang, Marjoram, Tangerine, Petitgrain, Sweet Orange, Bergamot, Basil, Citrus Bliss®.

Vene varicoase, hemoroizi, picioare umflate: sinergie cu ulei esential Cypress, Cedarwood

Precauții

Poate cauza sensibilizare cutanată. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți însărcinată, alăptați sau vă aflați sub supraveghere medicală, consultați medicul. Evitați contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile. Evitați expunerea la soare sau raze ultraviolete timp de 12 ore după aplicarea produsului.


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun

Regula de baza in cazul uleiurilor esentiale dōTERRA este: Mai putin inseamna mai mult!

Aceste uleiuri sunt 100% pure, foarte concentrate si nu aveti nevoie de o cantitate foarte mare, pentru a obtine efectul scontat.

Fiecare ulei esential/amestec de uleiuri esentiale se poate folosi in trei moduri: aromatic, topic si intern.

Aromatic:

prin inhalare (Puneti o picatura pe palma, frecati palmele si inhalati! Atentie! Nu puneti in apa de peste 60 de grade, pentru ca isi va pierde proprietatile terapeutice!), prin vaporizare (O metoda mai putin eficienta este sa puneti cateva picaturi de ulei esential si acesta se va evapora in incapare. O metoda eficienta este sa va achizitionati un vaporizator care sa pulverizeze particulele de ulei esential in aerul incaperii.)

Topic (aplicat pe piele):

- pe talpi (Daca nu sunteti sigura cum sa aplicati un ulei, puteti sa-l frecati pe talpile picioarelor pentru un efect deplin. Asta ar fi modalitatea cea mai buna de aplicare la copii, pentru ca este putin probabil sa ajunga in ochii lor.)

- direct pe zona afectata.

Atentie! Unele persoane, mai ales copii au pielea mai sensibila, de aceea lor nu le este recomandata folosirea uleiurilor esentiale fara diluare. Firma Doterra a elaborat protocoale de utilizare a diferitelor uleiuri cu semne specifice pentru fiecare tip de utilizare, adica: nediluat, diluat pe piele sensibila, intotdeauana diluat. Descarcati tabelul (Utilizare uleiuri)!

Atentie! Evitati contactul cu ochii, urechile si alte parti sensibile ale corpului. Nu folositi niciodata direct in ochi,nas si urechi si in alte parti sensibile ale corpului(daca se intampla sa ajunga acolo nu indepartati cu apa,ci stergeti cu ulei puratator:cocos/masline etc.)folositi numai foarte diluat.

Diluarea nu stopeaza sau diminua proprietatile terapeutice ale uleiului esential. Diluarea inseamna doar ca faceti uleiul esential sa fie mai prietenos cu pielea sensibila. Cand diluati* uleiurile esentiale, folositi ulei de nuca de cocos pentru una sau doua picaturi de ulei esential. Nu este necesara diluarea uleiurilor esentiale, dar unele, care sunt deosebit de reci (menta, perisor) sau calde (oregano, scortisoara, cuisoara, scortisoara chinezeasca), pot fi iritante fara diluare pe o piele sensibila, in special pentru copii. Daca utilizati un ulei fara diluare si apar iritatii sau senzatii neplacute, se aplica o cantitate mica de ulei de nuca de cocos (diluare) pentru a calma iritatia. De asemenea, daca utilizati uleiurile pe o rana deschisa, diluarea cu ulei de nuca de cocos este intotdeauna o idee buna.

* Pentru a dilua puteti folosi uleiuri presate la rece: ulei de masline, ulei de seminte de struguri, ulei de floarea soarelui bio, ulei de migdale, etc.

In apa de baie:

uleiurile pot fi puse direct in apa de baie si amestecate cu mana, dar puteti folosi si saruri de baie, miere sau lapte in care uleiurile esentiale se omogenizeaza foarte bine.

Atentie! Nici aici nu faceti exces de picaturi!

Intern:

se folosesc pentru uz intern NUMAI uleiurile recomandate de Doterra ca ingerabile  si niciodata la copiii sub 6 ani. Puteti pune 1-2 picaturi de ulei intr-un pahar cu apa, amestecati si beti, intr-o ceasca de ceai sau suc, amestecati si beti. Atentie la uleiul de Oregano! Acesta se poate lua intern numai in capsule, deoarece Arde! O alta modalitate este sa puneti 1-2 picaturi direct sub limba sau pe limba si sa inghititi. Un alt mediu de omogenizare excelent al uleiurilor esentiale este mierea. Puneti 1-2 picaturi pe o lingurita de miere si inghititi sau amestecati in ceai sau alt lichid. Pentru copii combinatia ideala este mierea si uleiurile esentiale amestecate in lapte.

Puteti combina si amesteca uleiurile cum doriti, si le puteti folosi pe langa orice terapie cu medicamente.

Pentru o problema minora sunt suficiente 2 sau 3 aplicatii** pe zi. Pentru probleme mai grave (cum ar fi virusul sincital respirator) se poate aplica la fiecare ora sau jumatate ora.

** O aplicatie este de obicei intre 2 si 4 picaturi de ulei

Frumusetea lumii uleiurior esentiale este accentuata de eficacitatea terapeutica a acestora, cercetarea stiintifica dovedind in mod constant cat de sanatoase sunt acestea pentru celulele noastre. Ele regenereaza si asista corpul la nivel celular. Daca nu suntem siguri ce ulei sa folosim sau dorim sa tratam mai multe afectiuni concomitent, putem utiliza mai multe uleiuri deodata, acestea nu interfereaza unul cu celalalt (si, de obicei, nici cu medicatia alopata), iar corpul nostru va avea numai de castigat.Daca sunteti insarcinata sau alaptati, folositi uleiuri esentiale doar la recomandarea medicului!

Idei de utilizare ale uleiurilor esentiale?

@Vaporizare pentru a imbunatati starea de spirit

@Vaporizare pentru dezinfectarea aerului

@Masaj

@Aplicare pe rani si muscaturi pentru a le dezinfecta si a le calma

@Pentru dezinfectarea si calmarea diferitelor boli si probleme ale pielii

@In proceduri cosmetice

@In scopuri de wellness si detoxifiere

@Pentru uz intern ca supliment alimentar

@Pentru uz intern ca antioxidant

@Pentru uz intern ca antiinflamator

 DOTERRA pune mare accent pe calitatea produselor sale.

In acest scop si-a creat propriul standard de calitate, denumit prescurtat CPTG (Certified Pure Terapeutic Grade), adica Certificat de Ulei Esential Pur de Calitate Terapeutica.

Plantele din care se extrag uleiurile esentiale DOTERRA sunt crescute intotdeauna in habitatul lor natural, in conditii optime de sol, aer si apa care sa faciliteze existenta in plante a substantelor active care confera calitatea terapeutica a acestora.

Apoi acestea sunt culese cu grija, tocmai la momentul potrivit de cultivatori indigeni experimentati, care apoi extrag uleiurile esentiale din plante prin metode atent monitorizate cu aparatul de presare sau distilare pusa la dispozitie de catre Doterra si intotdeauna in prezenta unui specialist.

Uleiul esential din plante care ajunge la punctul de imbuteliere a firmei este supus unei testari riguroase si ample al carui scop este sa se asigure ca fiecare picatura de ulei esential ambalat de Doterra sa fie libera de pesticide si alte impuritati si sa aibe calitatea terapeutica dorita.