Uncategorized

Deodorant stick natural facut in casa cu uleiuri esentiale

• Bookmarks: 3


Deodorant stick natural facut in casa cu uleiuri esentiale

Deodorantul este un produs de igiena personala esential pentru majoritatea oamenilor, dar multe dintre optiunile disponibile pe piata sunt pline de substante chimice nocive. Din fericire, exista o alternativa naturala si sanatoasa: deodorantul stick facut in casa cu uleiuri esentiale.

In acest articol, vom explora cum poti sa iti faci propriul deodorant stick natural, folosind uleiuri esentiale, si de ce este important sa renunti la deodorantele comerciale pline de chimicale.

De ce sa alegi un deodorant natural?

Majoritatea deodorantelor comerciale contin ingrediente precum aluminiu, parabeni si triclosan, care pot avea efecte negative asupra sanatatii noastre. Aluminiul, de exemplu, a fost asociat cu riscul de a dezvolta cancer la san si Alzheimer.

Pe de alta parte, deodorantele naturale sunt facute din ingrediente precum uleiuri esentiale, bicarbonat de sodiu, amidon de porumb si ulei de cocos, care sunt sigure pentru piele si nu prezinta riscuri pentru sanatate.

Cum functioneaza uleiurile esentiale in deodorant?

Uleiurile esentiale sunt extracte concentrate din plante, care au proprietati antibacteriene, antifungice si antimicrobiene. Aceste proprietati fac uleiurile esentiale ideale pentru a fi folosite in deodorante, deoarece ajuta la eliminarea bacteriilor care cauzeaza mirosul neplacut al transpiratiei.

De asemenea, uleiurile esentiale au un miros placut si pot fi folosite pentru a conferi deodorantului un parfum subtil si natural.

Cum sa faci un deodorant stick natural cu uleiuri esentiale?

Pentru a face propriul deodorant stick natural, ai nevoie de:

– ½ cana de ulei de cocos
– ¼ cana de bicarbonat de sodiu
– ¼ cana de amidon de porumb
– 10-15 picaturi de ulei esential de lavanda
– 10-15 picaturi de ulei esential de tea tree

Instructiuni:

1. Intr-o craticioara mica, topeste uleiul de cocos la foc mic, pana devine lichid.

2. Adauga bicarbonatul de sodiu si amesteca bine.

3. Adauga amidonul de porumb si amesteca din nou.

4. Opreste focul si lasa amestecul sa se raceasca putin.

5. Adauga uleiurile esentiale si amesteca bine.

6. Toarna amestecul intr-un recipient pentru deodorant stick si lasa-l sa se solidifice la temperatura camerei.

7. Foloseste deodorantul stick natural dupa nevoie.

Deodorant stick natural cu ulei de lavanda si tea tree

Uleiul esential de lavanda are un miros placut si are proprietati antibacteriene, antifungice si antiinflamatorii. Uleiul esential de tea tree are efecte antibacteriene si antifungice puternice si ajuta la eliminarea bacteriilor care cauzeaza mirosul neplacut al transpiratiei.

In concluzie

Deodorantul stick natural facut in casa cu uleiuri esentiale este o alternativa sanatoasa si eficienta la deodorantele comerciale pline de chimicale. Uleiurile esentiale au proprietati antibacteriene si antifungice si confera deodorantului un miros placut si natural. In plus, facutul propriului deodorant este o modalitate economica de a avea un produs de igiena personala natural si sanatos. Asa ca, incearca reteta de mai sus si bucura-te de un deodorant eficient si sigur pentru pielea ta.

3 recommended
138 views
bookmark icon