Probabil că ați mai auzit de curcuma - este condimentul care face mancarea  galbena. Poate chiar ati văzut că este disponibil ca un supliment alimentar in farmacie. Acesta pulbere de turmeric din capsule și  din condimente provine de la o rădăcină uscată și măcinată. Cu toate acestea, o opțiune despre care probabil ai auzit mai puțin este uleiul esențial de turmeric. Uleiul de turmeric este o alegere mult mai buna atunci când vine vorba de utilizarea acestui condiment pentru diverse beneficii pentru sănătate.

 Utilizările și beneficiile uleiului de turmeric

 1. Uleiul de turmeric poate ajuta la susținerea unui sistem nervos sănătos , precum și a funcției celulare. * Când simțiți că sistemul dvs. nervos nu este în echilibru sau are nevoie de calmare, adăugați ulei de turmeric în laptele de cocos și miere pentru o băutură delicioasă.

 2. Beneficiile liniștitoare ale uleiului de turmeric pot fi utilizate luând una sau două picături într-o capsulă Veggie. Făcând acest lucru în mod regulat, oferă organismului dumneavoastră sprijinul antioxidant de care are nevoie pentru a vă proteja organismul de deteriorarea radicalilor liberi. Poate susține, de asemenea, funcția imună sănătoasă, precum și răspunsul imun. *

 3.Este aproape imposibil să trecem prin viață fără să ne confruntăm cu niște probleme, dar putem prelua controlul asupra emoțiilor noastre. Oferă-ți un impuls prin difuzarea turmericului în toată casa ta, pentru a-ți oferi un mediu înălțător emoțional și, astfel, a-ți îmbunătăți dispoziția.

 4.Turmericul are capacitatea de a susține metabolismul sănătos al glucozei și lipidelor. Pentru a vă sprijini mai bine metabolismul, luați una sau două picături de turmeric în cel puțin 200 ml de apă. *

 5. Acest ulei picant este de fapt un ulei minunat pe care îl poti folosi pentru pielea ta. Personalizați-vă hidratantul facial adăugând o picătură de Turmeric înainte de aplicare, pentru a ajuta la susținerea generale  a pielii curate și sănătoase. Turmericul poate fi utilizat și ca tratament la local pe fața pentru a reduce în mod natural aspectul de riduri.

 6. Profitați de aroma subtilă picantă și piperată a turmericului adăugând o picătură sau două la ouă sau frittate, orez simplu sau supe. Puteți adăuga, de asemenea, în verdeață pentru o aromă de piper. Bonusul suplimentar la gătitul cu ulei de turmeric? De asemenea, vă permite să beneficiați de celelalte beneficii interne ale Turmericului de care am menționat anterior.

 7. Încorporați uleiul de turmeric în rutina de recuperare după o activitate intensă pentru o experiență liniștitoare. În palmă, adăugați câteva picături de turmeric în uleiul de nucă cocos și masați-vă  pielea dvs., unde aveți nevoie cea mai mare.

Cum se prelucreaza?

Uleiul esential de Turmeric doTERRA este distilat cu aburi din rizomele sau rădăcinile plantei Curcuma longa.

 Descrierea

 Planta curcuma ( Curcuma longa ) este o plantă cu flori perene din familia ghimbirului (cunoscută științific sub numele de familia Zingiberaceae). Planta în sine nu crește sălbatic, dar unde este cultivată poate crește până la mai mult de trei metri înălțime. Atât uleiul, cât și rădăcina au fost folosite în Asia de mii de ani în practicile de sănătate ayurvedică.

 Chimia uleiului de turmeric

Turmericul conține componente chimice AR-Turmerone și alfa si beta Turmerone. Ambele componente s-au dovedit că ajută corpul inabsorbția curcuminei, un puternic antioxidant și principalul compus care se găsește de fapt în rădăcina de curcuma crudă și extractul de turmeric.

  Surse de aprovizionare

 Surse provenite din diferite părți ale Indiei și Nepalului, agricultura cu turmeric este realizată atât de bărbați, cât și de femei. Femeile îndeplinesc, de obicei, sortarea rădăcinilor de turmeric recoltate în diferite grade.

 Acești fermieri folosesc uneori rădăcinile de turmeric ca „intercrop”, ceea ce înseamnă că îl cultivă alături de culturi precum porumb și zahăr. Aceasta oferă numeroase avantaje pentru fermieri, cum ar fi posibilitatea unui venit mai mare pe unitatea de sol și o asigurare suplimentară împotriva eșecului culturilor. De asemenea, ajută la menținerea solului fertil și reduce buruienile și alunecarile solului.

 Uleiuri care se combina  bine cu uleiul esential de turmeric

Alte uleiuri de condimente  care se pot amesteca cu uleiul de turmeric, includ scoarța de scorțișoară , ghimbirul și cardamomul . Orange Orange, Grapefruit și Ylang Ylang sunt, de asemenea, opțiuni excelente de amestecare.

 Precauții in utilizare

Posibilă sensibilitate a pielii. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți gravidă, alăptați sau în îngrijirea unui medic, consultați medicul. Evitați contactul cu ochii, urechile interioare și zonele sensibile.