Parfumul cald și lemnos al  uleiului de cedru sau uleiul de cedru oferă utilizatorilor numeroase avantaje. Nu numai că uleiul de cedru produce o aromă de împământare care promovează sentimente de vitalitate și bunăstare, dar are și multe aplicații pentru viața de zi cu zi. Indiferent dacă utilizați ulei de cedru în mod topic sau aromatic pentru a îmbunătăți imperfecțiunile pielii, pentru a menține insectele la distanta sau pentru a promova vitalitatea în timpul unui antrenament, utilizările și beneficiile acestui ulei sunt aproape nelimitate.

De ce sa alegi dintre uleiurile esențiale uleiul de cedru  și care sunt  beneficiile ulei esențial de cedru?

1.Deoarece este un ulei de împământare care poate promova echilibrul emoțional, uleiul de cedru este un ulei esențial bun de difuzat la sfârșitul unei zile lungi, când doriți să creați un mediu relaxant. Uleiul de cedru deține proprietăți calmante și de împământare atât pentru minte, cât și pentru corp, ceea ce îl face un ulei popular atât pentru uz exterior, cât și pentru aromă. Atunci când difuzați ulei de cedru, utilizați între trei și patru picături în difuzorul de ulei esențial la alegere și bucurați-vă de efectele de împământare, calmante pe care acest ulei  le ofera.

 2.Dacă doriți să vă îmbunătățiți rutina de exerciții fizice, uleiul de cedru poate oferi un plus de vitalitate înainte de un antrenament. Deoarece promovează bunăstarea și vitalitatea, uleiul de cedru este un însoțitor potrivit pentru orice activitate fizică - indiferent de stilul dvs. de antrenament. Înainte de a face exerciții fizice, masează una-două picături pe piept pentru a menține vitalitatea pe tot parcursul antrenamentului și bucură-te de beneficiile uleiului de cedru care stimulează vitalitatea .

 3. Știați că multe persoane folosesc ulei de cedru pentru piele datorită abilităților sale de purificare? Puteți încorpora cu ușurință uleiul de Cedarwood în rutina facială de zi cu zi, adăugând pur și simplu una la două picături de ulei de cedar la tonerul sau crema hidratantă pentru mai multe proprietăți de curatire/purificare. Proprietățile de curățare a uleiului de Cedarwood pot ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea aspectului imperfecțiunilor pielii. Când observați o nouă imperfecțiune a pielii, aplicați direct o picătură de ulei de cedru pe zona afectată pentru  îmbunătățirea aspectului.

 4. Componentele  chimice ale uleiului de cedru îl face eficient la respingerea insectelor. Când lucrați în grădină, luați în considerare adăugarea de ulei esențial de Cedarwood la mulci sau solul dvs. pentru a ajuta la păstrarea insectelor la distanta. Pentru a menține insectele la distanță în anotimpurile în care insectele sunt o amenințare, puteți să vă creați propria formulă repelentă pentru insecte cu ulei esențial folosind ulei de nucă de cocos fracționat doTERRA și ulei de cedru (aplicați pur și simplu pe corp înainte de a ieși afară). Pentru a afla mai multe despre uleiurile esențiale care resping insectele, citiți acest articol din revista DoTERRA Living: Science Essential — Bug Off!

 5. Uleiul de cedru este cunoscut pentru a promova relaxarea și poate fi utilizat în mai multe cazuri pentru a calma mintea. De exemplu, când copilul dvs. se trezește speriat după un coșmar, aplicați ulei de cedru pe talpa picioarelor pentru a ajuta la promovarea unui sentiment liniștit și deconectant. Atunci când te afli în suferință de situații necunoscute, inspiră aroma uleiului de Cedarwood pentru a promova emoțiile calmante. Când vine vorba de promovarea sentimentelor calmante, de împământare, uleiul esențial de cedru este un însoțitor de ajutor.

 6. Difuzarea uleiului de cedru în casa ta, la birou sau in spațiul de lucru poate contribui la promovarea sentimentelor de încredere și respect de sine. Aroma caldă și erbacee a uleiului esențial de Cedarwood este legată de pământ și poate ajuta la evocarea sentimentelor de bunăstare. Atunci când te străduiești să promovezi sentimente de încredere sau sentimente de stimă de sine, difuzează două picături de ulei de cedru cu două picături de Wintergreen cu difuzorul de ulei esențial.

De unde cumpărați ulei esențial de cedru

Ești gata să te bucuri de beneficiile uleiului esențial de cedru ? Accesați pagina noastră de ulei de cedru (Cedarwood) pentru a afla mai multe despre comanda . Pe măsură ce îți maresti colecția de uleiuri esențiale, vei dori să te asiguri că folosești uleiuri esențiale pure de înaltă calitate, mai degrabă decât uleiuri sintetice, slab testate, care sunt obisniute în industria de azi. Odată cu procesul de testare certificat Pure Thepeutic Grade doTERRA CPTG , uleiurile doTERRA rămân la un nivel înalt de calitate. După ce ați achiziționat propriul ulei de cedru doTERRA, aruncați o privire la secțiunea de utilizări și beneficii de mai jos pentru a obține cât mai mult din produsul dvs.

Descrierea plantei

Există multe tipuri de arbori de cedru, dar toate sunt conifere, perene din familia chiparosilor. Arborele de cedru roșu este capabil să reziste la climatele extreme și poate creste pe majoritatea tipurilor de sol. Această abilitate poate proveni din climatul rece și de mare altitudine  al cedrilor la origini (nativi). În funcție de condițiile solului, copacul poate ajunge oriunde de la 16 până la aproape 100 de metri înălțime. Este, de asemenea, o specie cu o durată de viață neobișnuit de lungă, cu unii copaci care au ajuns la 900 de ani. Cedruwood doTERRA provine din lemnul speciei Juniperus virginiana, mai cunoscut sub denumirea de cedru roșu. Cedrul roșu este o specie de ienupăr care oferă o aromă foarte aromată - ceea ce o face perfectă pentru producția de ulei esențial.

O istorie bogată

Utilizarea uleiului de cedru de la diferiți arbori și a lemnului de cedru în general are un trecut istoric îndelungat. Uleiul de cedru Cedrul din Liban este considerat a fi unul dintre primele uleiuri esențiale extrase din natură. Sumerienii considerau arborele cedru drept Arborele Vieții. Triburile antice credeau că Dumnezeu deține energia Cosmosului în cedru și că lemnul era sacru, dăruind celor demni  putere, măreție și nemurire. Egiptenii l-au încorporat în ritualurile lor de îmbălsămare. Fenicienii și asirienii foloseau chiar cedru pentru a construi corăbii.

 Chimia uleiului esențial de cedru

Componente chimice principale: α-cedren, cedrol, thujosene.

Componentele chimice ale cedrului se încadrează într-un grup de substanțe chimice cunoscute sub numele de sesquiterpene . Uleiurile esențiale care conțin sesquiterpene sunt cunoscute frecvent pentru capacitatea lor de a promova împământarea și echilibrul emoțiilor atunci când sunt utilizate aromatic. Uleiul de cedru include principalii constituenți sesquiterpene cedrene și thujopsen, care ajută la îmbunătățirea aspectului pielii și promovează împământarea emoțiilor și echilibrul emoțional. Similar cu uleiul de Vetiver , Patchouli și Sandalwood , uleiul de cedru este cunoscut în mod obișnuit ca ulei de împământare din cauza structurii chimice.

Uleiuri care se amestecă bine cu uleiul esențial de cedru

Ca ulei esențial cald și lemnos, Cedarwood produce o aromă care amintește de exterior. Datorită proprietăților sale calde, uleiul de cedru se îmbină bine cu uleiuri din plante precum Clary Sage , uleiuri lemnoase precum chiparos (Cypress) și chiar și alte uleiuri esențiale picante precum tamaia(Frankincense) . Uleiul de cedru( Cedarwood) se combină de asemenea bine cu Bergamot, scorțișoară, lămâie, patchouli, lemn de santal, cimbru și Vetiver.

Precauții

Posibilă sensibilitate a pielii la atingerea directa cu uleiul de cedru. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți gravidă, alăptați sau în îngrijirea unui medic, consultați medicul. Evitați contactul cu ochii, urechile interioare și zonele sensibile.