11 uleiuri esențiale doTerra utilizate în aromaterapie pentru gestionarea simptomelor cancerului și a efectelor secundare includ:

Lavanda:  folosită pentru ameliorarea stresului, îmbunătățirea somnului, reducerea inflamației și tratarea depresiei

Eucalipt:  utilizat pentru invigorare, reducerea febrei și combaterea migrenelor și infecțiilor bacteriene

Geraniu:  utilizat pentru a ușura anxietatea, a reduce depresia și  promoveaza somnul

Arborele de ceai (Melaleuca):  poate ușura durerea, reduce inflamațiile și poate combate bacteriile.

Lamaie:  folosit pentru a scuti de durere, anxietate, greață și vărsături

Mușețel:  utilizat pentru calmarea, promovarea somnului și susținerea sistemului imunitar

Bergamot:  utilizat pentru a trata stresul, anxietatea, depresia și oboseala

Mentă:  folosită pentru a stimula energia, pentru a spori gradul de alertă mentală, pentru a combate febra și pentru a ameliora greața și alte probleme de digestie

Ghimbir:  utilizat pentru a stimula apetitul și pentru a ajuta la ușurarea grețurilor, a vărsăturilor și a problemelor intestinale

Cedarwood:  poate promova relaxarea și reduce stresul

Frankincese:  utilizat pentru a reduce inflamația și durerea, pentru a stimula imunitatea, pentru a calma iritațiile pielii, pentru a combate infecțiile și pentru a îndeparta anxietatea

Pentru unii bolnavi de cancer, tratamentul este un drum accidentat. Acesta este motivul pentru care deseori se caută practici sau produse suplimentare care pot fi utilizate împreună cu tratamentul standard pentru cancer pentru a ajuta la gestionarea simptomelor cancerului și a efectelor secundare ale tratamentului. Tratamente precum acestea se numesc terapii complementare. Deși există multe terapii complementare care pot ajuta, uleiurile esențiale par să fi câștigat atenția semnificativă pentru ajutorul lor în furnizarea de ajutor pentru pacienții cu cancer în timpul tratamentului.

Uleiurile esențiale sunt uleiurile naturale (compuși) găsiți în plante. Odată extrase, acestea posedă esența (parfumul) plantei din care a fost extrasă. Timp de multe generații, uleiurile esențiale au fost utilizate pentru îmbunătățirea bunăstării fizice, emoționale și spirituale. Aromaterapia este utilizarea terapeutică a acestor uleiuri.

Atunci când aromaterapia este utilizată alături de tratamente standard pentru cancer pentru a gestiona efectele secundare ale tratamentului, pacienții simt adesea mai puțin stres și anxietate, ceea ce îmbunătățește calitatea generală a vieții. Anumite uleiuri pot ajuta și la gestionarea durerii. În multe cazuri, aromaterapia este combinată cu alte tratamente complementare, cum ar fi acupunctura și masajul pentru tratarea simptomelor. Pentru un pacientii cu cancer, acest sprijin suplimentar poate fi benefic în vindecarea lor.

 Efectele aromaterapiei rezulta din legarea componentelor chimice din uleiulul esențial la receptorii din becul olfactiv, afectând centrul emoțional al creierului, sistemul limbic. Aplicarea topică a uleiurilor aromatice poate exercita efecte antibacteriene, antiinflamatorii și de calmare a durerii. Acest lucru înseamnă pur și simplu că inhalarea uleiurilor pe nas sau aplicarea uleiurilor pe piele poate lupta împotriva bacteriilor dăunătoare, poate reduce inflamația sau umflarea și poate asigura ameliorarea durerii.

Fiecare ulei are propriile sale beneficii specifice pentru sănătate, astfel încât pacienții trebuie să găsească uleiurile care funcționează cel mai bine pentru problemele lor specifice de sănătate.

Cum se utilizează uleiuri esențiale doTerra?

Rețineți că, deoarece toată lumea are o chimie corporală unică, uleiurile funcționează diferit în mod individual. Din acest motiv, poate dura un timp înainte de a observa o îmbunătățire a simptomelor. Cu toate acestea, după ce găsiți uleiurile potrivite, puteți să le inspirați sau să le folosiți topic.

Difuzia este cea mai populară metodă pentru inhalarea uleiurilor esențiale. Acest lucru se realizează cu un difuzor casnic care distribuie molecule de ulei esențial amestecat cu apă prin aer. Un alt mod este să inspirați direct din sticlă.

Uleiurile pot fi applicate si direct pe piele. Este important să rețineți că uleiurile esențiale sunt puternic concentrate și trebuie diluate cu un ulei purtător înainte de aplicare. Uleiul de măsline și uleiul de nucă de cocos sunt ambele uleiuri purtătoare care vă pot ajuta corpul să absoarbă în mod corespunzător uleiurile esențiale. Pe lângă frecarea uleiurilor diluate pe pielea ta, acestea pot fi adăugate și la o baie caldă, la o compresă caldă sau rece sau la o loțiune sau o crema hidratantă.