Uleiurile esențiale pot oferi un somn mai bun pentru noapte?

Multe uleiuri esențiale pot fi folosite ca o alternativă naturală pentru a ajuta la un somn bun. Aceasta deoarece mirosurile de uleiuri esențiale nu numai că produc un efect sedativ, dar pot avea și un efect asupra diminuării anxietății, scăderii tensiunii arteriale și ameliorării stresului acumulat.

Uleiurile esențiale sunt concentrate, ceea ce le face atât de puternice. Una dintre cele mai populare și mai ușoare căi de a le folosi este să se  pună mai multe picături într-un difuzor, care apoi eliberează uleiurile în aer ca un abur. Multe uleiuri esențiale au fost dovedite în studiile recente pentru a avea o varietate de proprietăți benefice. Iată câteva dintre cele mai populare utilizate pentru somn.

 Cedarwood (uleiul de cedru)- susține funcția glandei pineale, care eliberează melatonina, hormonul care promovează un somn bun.

Lavender (uleiul de levantica)- Unul dintre cele mai populare uleiuri esențiale, este renumit pentru efectele sale de calmare.

Frankincense (uleiul de tamaie) - Are mai multe funcții, inclusiv echilibrarea emoțiilor, calmarea minții și susținerea răspunsului organismului la vindecare, pe lângă promovarea somnului.

 Alte uleiuri esențiale care sunt liniștitoare și pot promova somn includ  Roman chamomile(musetel roman) , clary sage, marjoram(maghiranul) , patchouli(paciuli) , sandalwood, vetiver si ylang ylang .

Prin combinarea mai multor uleiuri esențiale și plasarea lor într-un difuzor, puteți obține o serie de efecte benefice. Iată două astfel de amestecuri.

Terra dulce

-4 picături de marjoram dulce(maghiran)

-3 picături de lemn de cedru

-3 picături de lavandă

Acest amestec are un miros de sol/pamant, dar dulce, care promovează relaxarea și somnul odihnitor și creează un mediu liniștit.

 Picant & bogat

-4 picături de bergamot

-4 picături de tămâie

-2 picături vetiver

Bergamota  se amestecă bine cu vetiverul și tămâia, pentru a oferi un miros bogat și picant, linistitor.