Mai in anii trecuți, aromoterapia tradițională ne-a învățat că uleiurile nu trebuie luate intern. În consecință, marea majoritate a cunoștințelor privind uleiurile esențiale se referă la efectele uleiurilor esențiale prin utilizarea topică și aromatică. În ultimii ani, utilizarea internă a uleiurilor esențiale a devenit mai populară. Un număr tot mai mare de cercetări sugerează că ingestia celor mai mulți compuși aromatici este destul de sigură și poate avea beneficii incredibile pentru sănătate în multe sisteme ale corpului, cum ar fi sistemul digestiv, imunitar și cardiovascular.

 În acest an, a fost publicat un articol de revizuire cu privire la diferitele efecte ale diferiților constituenți ai uleiului esențial asupra sistemului cardiovascular. Revizuirea acoperă cercetarea primară din ianuarie 2011 până în decembrie 2015 și prezintă concluziile din 83 de studii experimentale de cercetare.

 Sistemul cardiovascular include inima, venele, arterele și sângele. Funcția sa principală este de a furniza oxigen și substanțe nutritive din sânge către țesuturi. Datorită rolului său esențial în viața umană, disfuncția sistemului cardiovascular poate fi destul de gravă. Sănătatea cardiovasculară este de fapt una dintre cele mai importante chei pentru o viață lungă și sănătoasă.

Sănătatea cardiovasculară poate fi compromisă de diferiți factori de stres intern. Înre-un articol revizuit, autorii au prezentat date din diferite modele experimentale care au simulat  unele probleme cardiovasculare. Consensul din cercetare este că mulți constituenți ai uleiului esențial prezintă o activitate promițătoare asupra sistemului cardiovascular. Cele 83 de studii incluse în articolul revizuit sugerează că utilizarea internă a acestor constituenți poate fi eficientă pentru susținerea funcției cardiovasculare sănătoase prin mecanisme multiple. *

Înainte de a discuta aceste mecanisme, iată o listă a elementelor constitutive menționate în revizuire, precum și a uleiurilor care le conțin în cantități semnificative.


 Elementele Constituitive  

Uleiuri Esentiale  

1

Timocuinone

BlackSeed

2

Cinamaldehide

Cinnamon,Cassia

3

Acid Cinamic

Cinnamon

4

Cinamil Alcool

Cinnamon

5

Bisabolol

German Chamomile

6

Carvacol

Oregano,Thyme

7

Borneol

Camphor

8

Carvone

Speramint

9

Eugenol

Clove,

10

Citral

Lemongrass,Melissa,Geranium

11

Limonene

Uleiuri din Citrice

12

Linalool

Coriander,Basil,Lavender

13

Linali Acetat

Clay Sage, Petigrain,Lavender

14

Menthol

Peppermint

15

Alfa-terpineol

Eucalyptusm Petigrain

16

Eucaliptol

Eucalyptus, Rosemary, Cardamon

 *Va rog sa observati ca unele dintre aceste uleiuri nu sunt recomandate pentru uz intern si pot fi administrate interna numai la recomandarile unui medic sau avocat Doterra.

În experimentele descrise în această revizuire, majoritatea componentelor au funcționat prin relaxarea sistemului cardiovascular. * Modularea funcției canalului ionic a fost cel mai comun mecanism. De exemplu, toți compușii, cu excepția 4, 7, 11 și 16, s-au dovedit a afecta dinamica calciului într-o anumită manieră.

1 Funcția canalului de potasiu a fost afectată de compușii 4,7 și 12,1. Un alt mecanism de relaxare a implicat endoteliul vascular, care este stratul celular care acoperă vasele de sânge. Efectele relaxante ale compușilor 1-4, 6 și 13 ar putea fi atribuite, cel puțin parțial, efectelor relaxante mediate de stratul celulelor endoteliale. 1  Unii compuși, cum ar fi 11 și 16, sunt, de asemenea, cunoscuți că au efecte relaxante, dar mecanismul exact rămâne evaziv.

În alte experimente, unii constituenți, de exemplu, 1, 7 și 3, au avut chiar efecte protectoare asupra țesutului cardiovascular atunci când au fost administrați înainte de evenimente negative. 

Aceste rezultate experimentale sugerează că utilizarea internă a uleiurilor esențiale poate sprijini sănătatea cardiovasculară. * În timp ce sunt necesare studii clinice pentru a confirma aceste rezultate la om, multe uleiuri esențiale au o istorie lungă de utilizare sigură și benefică. Pe măsură ce cercetarea clinică validează aceste constatări, vă puteți aștepta să vedeți aceste uleiuri esențiale și componentele acestora folosindu-se tot mai mult în îngrijirea sănătății cardiovasculare.