
Dacă ați putea obține sprijinul necesar pentru a lupta împotriva bacteriilor dintr-o resursă naturală, de ce nu? Interesant este faptul că majoritatea medicamentelor eliberate pe bază de prescripție medicală sunt modelate după uleiurile esențiale derivate din plante și, ori de câte ori este posibil, vă recomand să alegeți o abordare naturală în primul rând. De aceea, dacă doriți să luptați împotriva bacteriilor, nu există o opțiune mai bună decât o combinație de alimente sănătoase și uleiuri esențiale antibacteriene.
Motivul pentru aceasta este că, atunci când punem sintetice în corpul nostru, corpurile noastre nu știu cum să proceseze aceste așa-numite substanțe străine. Și chiar dacă medicamentul elimină problema, este posibil să provoace o altă problemă. Se poate interfera foarte mult cu hormonii noștri, sistemul endocrin, funcția creierului și multe altele. Desigur, este esențial să fii educat înainte de a încerca orice substanță, fie ea sintetică sau naturală, dar, în cele mai multe cazuri, abordarea naturală vă ajută cel mai mult, mai ales pe termen lung. Un studiu publicat în Neuropharmacology a arătat că atunci când sintetice au fost consumate, a provocat probleme cu funcționalitatea creierului prin "afectarea funcției cognitive" și a memoriei.
Un alt motiv este că antibioticele prescrise pot face rezistența bacteriilor la antibiotice. Cu alte cuvinte, formele sintetice de antibiotice ucid de obicei bacteriile bune care se găsesc în corpul nostru și avem nevoie de acele bacterii bune pentru a rămâne sănătoase. În același timp, multe antibiotice nu sunt eficiente la uciderea bacteriilor, deoarece infecția pe care încercați să o eliminati devine rezistentă la medicamente datorită utilizării pe scară largă. Sanitizatoarele de mână sunt exemplul perfect al acestei suprasolicitare antibacteriană.
De aceea, ar trebui să reduceți sapunul antibacterian și medicamentele pe bază de prescripție medicală și, în schimb, optați pentru aceste uleiuri esențiale antibacteriene.
Top 4 uleiuri esențiale antibacteriene de la Doterra
Uleiul esențial a fost utilizate de secole, luptând cu orice afectiune, fie că vorbim de uleiuri esențiale pentru anxietate și depresie pentru uleiurile esențiale pentru artrită și alergii, deci ideea de a le folosi pentru a combate infecția nu este ceva nou. Au fost folosite pentru a preveni orice, de la bacterii care provoacă boli și viruși la ciuperci. În cele din urmă, dovezile arată că uleiurile esențiale antibacteriene pot ucide în mod eficient bacteriile fără a deveni rezistente la acestea, făcând mari resurse antibacteriene și antimicrobiene.
Ceea ce am gasit in practica clinica si consecvent in literatura medicala este ca oregano, scortisoara, cimbru si ulei de arbore de ceai sunt unele dintre cele mai eficiente uleiuri esentiale antibacteriene pentru combaterea infectiilor bacteriene.
1. Uleiul de scorțișoară (Cinnamon Oil)
Studiile publicate în Jurnalul de Practică Dentară Contemporană au fost efectuate cu privire la eficacitatea uleiului de scorțișoară împotriva "planctonului E. faecalis" într-o procedură de canal rădăcină. Rezultatele au aratat ca uleiul esential de scortisoara elimina cresterea bacteriana dupa sapte si 14 zile de procedura, facandu-l o optiune naturala compatibila.
Studiul a concluzionat că "uleiul esențial de Cinnamonum zeylanicum este un agent antibacterian eficient împotriva E. faecalis și poate fi un mare agent antimicrobian în tratamentul canalelor radiculare.
2. Uleiul de cimbru (Thyme Oil)
Uleiul de cimbru este grozav ca antimicrobian. Studiile au fost efectuate la Departamentul de Stiinta si Tehnologie al Universitatii din Tennessee pentru a evalua efectul asupra bacteriilor gasite in lapte si salmonella. Ca și uleiul esențial de scorțișoară, picăturile de ulei esențial de cimbru cu recunoașterea GRAS (recunoscute în general ca fiind sigure) au fost plasate pe bacterii.
Rezultatele, publicate în Jurnalul Internațional al Microbiologiei Alimentare, indică faptul că "nanoemulsiile" ar putea fi opțiuni extraordinare pentru protejarea corpului nostru de bacterii prin utilizarea uleiului de cimbru ca si conservant antimicrobian pentru alimente. Nu ar fi o alegere mai bună decât abordarea chimică obișnuită? Desigur!
3. Uleiul de oregano
Interesant, totuși, nu este surprinzător, rezistența bacteriană la antibiotice standard a devenit o mare problemă în industria sănătății. Acest lucru a adus mai multă atenție plantelor ca alternative posibile pentru combaterea bacteriilor negative.
Studiile au arătat că uleiurile de oregano și nanoparticulele de argint, cunoscute și sub denumirea de argint coloidal, au o activitate antibacteriană puternică împotriva unor tulpini bacteriene rezistente la medicamente. Rezultatele au arătat că atât tratamentele individuale cât și cele combinate au oferit reducerea densității celulare, ceea ce dă calea activității antimicrobiene prin întreruperea celulelor. În general, aceste rezultate indică faptul că uleiul esențial de oregano poate fi o alternativă în controlul infecțiilor.
4. Ulei de arbore de ceai (Melaleuca Oil)
Uleiul de arbore de ceai este o alternativă uimitoare la combaterea bacteriilor topic. Cercetările din India au arătat că uleiul de arbori de ceai a fost eficient împotriva infecțiilor cu E. coli și stafilococi atunci când a fost combinat cu eucalipt, una dintre recomandările mele pentru a ajuta la combaterea infecțiilor găsite în răcelile toracice. Studiile au arătat că, la aplicare, a existat un efect imediat urmat de un efect eliberat lent pe o perioadă de 24 de ore. Acest lucru înseamnă că există un răspuns celular inițial în momentul utilizării, dar uleiurile par să continue să funcționeze în organism, făcându-l o opțiune excelentă și ca antimicrobian.
Vă recomandăm să amestecați unul dintre aceste uleiuri sau o combinație cu o linguriță de miere de Manuka și / sau ulei de nucă de cocos și aplicați local în zona afectată. Puteți chiar să combinați câte o picătură de ulei de oregano, scorțișoară și cimbru cu miere de Manuka și să o luați ca un tonic, deși vă sugerăm întotdeauna să vă asigurați că aveti cunostintele necesare despre toate uleiurile înainte de a le ingestia, mai ales dacă aveți o afecțiune sau sunteti gravide sau alăptati.
În cele din urmă, ceea ce este minunat în legătură cu aceste uleiuri este faptul că acestea sunt mai blânde pe căptușeala intestinului și pot fi utilizate pentru perioade scurte intern și mai mult pe termen lung, atâta timp cât medicul aprobă și nu aveți nicio reacție negativă la acestea.
Beneficii și utilizări ale uleiurilor esențiale antibacteriene Doterra
1. Combaterea infecțiilor bacteriene, cum ar fi Candida și E. Coli
Uleiurile esențiale au fost cunoscute pentru a avea proprietăți antibacteriene pentru o perioadă foarte lungă de timp. Un studiu a fost realizat utilizând 52 de uleiuri esențiale diferite împotriva diferitelor tulpini bacteriene, inclusiv infecțiile cu Candida, Salmonella și Staph, împreună cu infecții cutanate și pneumonie. Două uleiuri pe care studiul le-a notat în mod special ca fiind cele mai eficiente au fost uleiurile esențiale de cimbru și uleiul de vetiver. De aceea, multe produse farmaceutice pot căuta extracte de plante pentru a juca un rol în medicină și conservanți.
2. Combaterea infecțiilor cu Staph
Mai multe uleiuri au fost studiate la Departamentul de Științe Biologice de la Manchester Metropolitan University împotriva diferitelor infecții cu stafilococi, inclusiv ulei de patchouli, ulei de arbore de ceai, ulei de geraniu, ulei de lavandă și extract de semințe de grapefruit. Acestea au fost utilizate individual și în diferite combinații pentru a evalua cât de eficiente pot fi acestea în asigurarea activității antibacteriene împotriva "trei tulpini de Staphylococcus aureus specific Oxford S. aureus NCTC 6571 (tulpina Oxford), S. aureus cu rezistență la methicilină epidemică (EMRSA 15) MRSA (nu se poate folosi). "
Atunci când este folosit ca vapori, combinația de extract de semințe de grapefruit și ulei de geraniu au fost cele mai eficiente ca agenți antibacterieni, cum a fost o combinație de ulei de muștar și de arbore de ceai.
3. Ajuta la combaterea infecțiilor găsite în spitale
Nu e de mirare că unii oameni se simt incomod atunci când merg la spitale din cauza numeroaselor infecții care se găsesc acolo. Mai multe uleiuri esențiale au fost testate împotriva Staphylococcus aureus (MRSA), care poate provoca probleme severe cu infecții care implică țesut moale, oase sau implanturi. Uleiul de arbore de ceai și uleiul de eucalipt au arătat rezultate pozitive în capacitatea lor de a lupta împotriva mai multor bacterii. De fapt, aceste uleiuri au fost utilizate în medii medicale împotriva diferitelor tulpini care au devenit rezistente la alte medicamente preventive.
Testarea ulterioară a fost evaluată utilizând alte uleiuri esențiale, inclusiv cimbru, lavandă, laime, lămâie, scorțișoară, grapefruit, cuișoare, lemn de santal, menta, kunzea și ulei de salvie. Cele mai eficiente au fost cimbru, laime, lămâie și ulei de scorțișoară - totuși, toate uleiurile au prezentat o protecție antibacteriană considerabilă ca și tratamente topice eficiente.
4. Pot lupta cu MARCONS
MARCONS este o tulpină dificilă de bacterii, definită ca stafilococi multipli rezistenți la coagulază, rezistenți la antibiotice. MARCONS este o provocare deoarece are această capacitate unică de a se proteja de tratament, chiar și de antibiotice, formând un biofilm de protecție.
Potrivit cercetărilor publicate în Applied and Environmental Microbiology, anumite uleiuri esențiale antimicrobiene au reușit să scape de bacterii din biofilme mult mai bine decât antibioticele prescrise. Studiul a testat câteva uleiuri esențiale pentru a vedea cât de bine ar putea ucide biofilmele formate din "Pseudomonas aeruginosa (PAO1), Pseudomonas putida (KT2440) și Staphylococcus aureus SC-01. P. aeruginosa ", care este o bacterie găsită în sol, apă și animale, oferind calea perfectă în corpul uman. Deoarece biofilmele sunt capabile să evite tratamentul cu antibiotice și pot provoca infecții severe, chiar mortale, este nevoie de alte tratamente sigure și eficiente care să nu creeze rezistență la aceste tulpini periculoase. Uleiul esențial de scortisoara a fost studiat si poate avea protecția antibacteriană foarte necesară.
5. Curăță bacteriile în timpul călătoriei
Bacteriile pătrund în corp prin deschizături, cum ar fi gura, urechile și nasul. Le puteți mânca dacă animalul sau planta pe care o consumați conține un virus sau bacterii. Acestea pot fi obținute prin înnot sau băutul apei infectate cu bacterii. Acești invadatori pot intra chiar în corp prin porii pielii.
Dar una dintre cele mai ușoare căi de a obține o infecție este prin aer. Puteți să o inspirați, ceea ce poate duce bacteria la plămâni. De aceea este atât de important să vă acoperiți gura când strănutați.
Călătoriile, în special în aeroporturi și gări, vă pot pune într-o poziție foarte susceptibilă de bacterii. Cu toții trebuie să respiram, dar luarea unor măsuri de precauție înainte, în timpul și după călătorie poate ajuta cu adevărat.
Cum se utilizează uleiuri esențiale antibacteriene?
După cum am arătat mai sus, există câteva modalități de utilizare a unor uleiuri esențiale. Puteți să le utilizați pe plan intern, (numai dacă sunt 100 procente pure), topic și difuzându-le. Iată câteva dintre cele mai preferate rețete de combatere antibacteriană.
Super blend antibacterian
INGREDIENTE:
1 picătură de ulei esențial de oregano
1picatura de ulei esential de ghimbir
1 picatura ulei esențial de mentă
1 picatura de ulei esential de grapefruit
1 picatura ulei esențial de scorțișoară
1 picătură de ulei esențial de cimbru
½ ceasca de apa
INDICATII:
Combinați toate ingredientele într-un pahar și amestecați bine. Odată combinate, beți.
Precauție: trebuie consumată numai dacă este aprobată de medicul dumneavoastră și prin resurse educaționale adecvate. Este important să fiți sigur că uleiurile pe care le utilizați sunt 100% pure și aprobate pentru ingestie, deoarece multe uleiuri au fost combinate cu alte ingrediente. Citiți întotdeauna cu atenție eticheta.
Antibacterian blend(Amestec antibacterian)
INGREDIENTE:
1 picatura ulei de arbore de ceai
1 picatura de ulei esential de ghimbir
1 picătură ulei de vetiver
1 picatura de ulei de lavanda
1 lingurita ulei de nucă de cocos
INDICATII:
Combinați toate ingredientele într-un vas mic sau în palma mâinii.
Aplicați pe abdomen sau direct pe zona infectată din afara corpului de două ori pe zi.
Dacă observați iritații, nu mai utilizați imediat.
Precauții cu uleiuri esențiale antibacteriene
Există multe uleiuri esențiale antimicrobiene, antibiotice și antibacteriene, care pot fi extrem de benefice pentru combaterea infecțiilor existente, precum și prevenirea acestora în primul rând.
Indiferent, uleiurile esențiale sunt o extracție extrem de concentrată de la plante și trebuie utilizate cu o educație adecvată.
Lasa un Comentariu