Uleiurile esențiale și depresia

Știați că la un moment dat în viața , aproximativ 1 din 4 americani vor experimenta depresia? Se estimează că, în fiecare an, peste 20 de milioane de oameni suferă de depresie numai în Statele Unite , iar la nivel mondial, cifrele proiectate sunt la 350 de milioane de suferinzi.

 Cu toții ne-am confruntat cu depresia la un moment dat în viața noastră, dar depresia este mai mult decât să ne simțim cu energie scazuta fara niciun chef, iar pentru unii este o tulburare severă cu care se luptă în fiecare zi.

 Dacă tu sau cineva cunoscut are unul sau mai multe dintre simptomele de mai jos, acesta ar putea fi un semnal pentru depresie și pentru a primi ajutor:

 • Oboseală constantă și cronica
 • Insomnie sau prea mult somn
 • Lipsa de energie
 • Apetit sexual scăzut
 • Melancolie constantă și tristețe
 • Sentimente de disperare fără sfârșit și în cazuri grave gânduri de suicid
 • Dureri corporale și dureri de cap
 • Iritabilitate și temperament coleric
 • Incapacitatea de concentrare
 • Sentimente copleșitoare ca este  judecat
 • Lipsa  speranței și mod de gândire negativă
 • Lipsa de încredere și stima de sine scăzută
 • Scăderea sau creșterea apetitului, inclusiv poftele
 • Anxietate și bătăi rapide ale inimii
 • Evita ieșirea cu prietenii, sau evitarea socializarii sau evita petrecerea timpului cu familia
 • Dorind să stea în pat toată ziua

Dacă ați răspuns da la una sau mai multe dintre cele de mai sus, este posibil să aveți depresie sau să vă aflați într-o stare depresivă în acest moment din viața voastră.

Care sunt următorii pași? O vizită la medicul dumneavoastră care vă poate evalua cazul individual este un început bun. În funcție de gravitatea stării tale, poți apela la medicamente, tratamente alternative sau ambele.

 Poate credeți că medicația este răspunsul ușor la depresie, dar acesta nu este întotdeauna cazul. Medicamentele antidepresive vin cu efecte secundare adverse, devin dependente fiind greu de renuntat la ele și uneori pot agrava starea. Folosirea tratamentelor naturale și alternative sau completarea unei doze mici de medicamente cu aceste tratamente poate ajuta la controlul simptomelor depresiei și la menținerea stării de spirit.

 Aromaterapia folosind uleiuri esențiale este dovedită științific pentru a ajuta in ridicarea stării de spirit, ameliorarea simptomelor depresiei și prevenirea episoadelor viitoare.

 Cum funcționează uleiurile esențiale in depresie?

 S-ar putea să fiți sceptici în privința uleiurilor esențiale care funcționează pentru depresie, dar uleiurile esențiale pot „afecta de fapt o serie de factori biologici, inclusiv ritmul cardiac, nivelul de stres, tensiunea arterială, respirația și funcția imunitară”, după cum a raportat un studiu realizat în Universitatea Ruhr din Bochum, Germania.

 Iată cum funcționează de fapt uleiurile esențiale pentru depresie - moleculele aromatice prezente în mod natural în uleiurile esențiale pot traversa bariera sânge / creier și au un impact direct asupra zonelor creierului care controlează sentimentele de depresie, anxietate și stres.

Biologic vorbind, celulele nervoase din nas detectează mirosul și declanșează un impuls către creier prin nervul olfactiv care se conectează la bulbul olfactiv. Bulbul evaluează impulsul și transmite informații despre miros către zone ale creierului cunoscute sub numele de sistemul limbic. Sistemul limbic este o secțiune importantă în creier care ajută la controlul emoțiilor, stării de spirit, durerii, plăcerii și comportamentului - care la rândul său afectează răspunsurile noastre emoționale sub formă de fericire, tristețe, frică, atracție și multe altele.

 Acest lucru face ca uleiurile esențiale să fie incredibil de puternice, deoarece aromele pe care le emană pot afecta direct sistemul limbic și, la rândul nostru, memoria și răspunsul emoțional, motiv pentru care pot juca un rol extrem de important în combaterea depresiei.

 Iată lista noastră cu cele mai bune 15 uleiuri esențiale pentru depresie:

 1. Ulei Esential de Lavanda

Unul dintre cele mai populare uleiuri esențiale, este  uleiul esențial de lavandă. Folosirea lavandei pentru calmare poate fi datată din timpul antic al  romanilor . Cercetările efectuate în ultimii ani au dovedit că lavanda poate ajuta la combaterea depresiei și poate atenua insomnia și anxietatea. 

 Un studiu din 2012 a evaluat dacă aromaterapia ajută la îmbunătățirea anxietății și / sau a depresiei la femeile cu risc ridicat postpartum. Urmând un protocol de 4 săptămâni cu lavandă difuză în casă, depresia postnatală la femeile participante a fost semnificativ redusă, iar studiul a fost încheiat cu „descoperiri pozitive cu risc minim pentru utilizarea aromaterapiei ca terapie complementară atât în ​​anxietate cât și în depresie”.

 Un alt studiu a fost realizat pe cei care suferă de tulburare de stres posttraumatică (PTSD), care este direct legată de depresie. Uleiul de lavandă a demonstrat rezultate incredibil de promițătoare și când a fost utilizat zilnic a contribuit la scăderea depresiei cu 32,7% și a ajutat, de asemenea, la reglarea somnului și la îmbunătățirea stării de spirit la 47 de pacienți participanți cu PTSD.

 Cum se folosește uleiul de lavandă pentru depresie:

1. Difuz: Folositi un  difuzor în dormitorul dvs. și ulei de lavandă care se difuzeaza în timp ce dormiti noaptea. Acest lucru va ajuta la îmbunătățirea somnului, calmarea corpului și a minții, ceea ce duce la o concentrare sporită, claritate și gânduri depresive reduse.

 2. Aplicați topic: frecați uleiul de lavandă în spatele urechilor și pe interiorul încheieturilor pentru a obține rezultate similare. Proprietățile medicinale ale uleiului pot intra în fluxul sanguin în cel puțin 5 minute!

 3. Inhalezi direct: când va simțiți cu un nivel scăzut de energie sau iritabil, pur și simplu inspirați uleiul de lavandă chiar din sticlă pentru a vă relaxa instantaneu și a vă  calma.

Găsiți ulei esențial de lavandă de calitate premium la DoTerra. Fără toxine. Filtrat și nediluat. Cu grad terapeutic .

 2. Ulei esențial Ylang Ylang

Știați că ylang ylang este unul dintre ingredientele principale utilizate în celebrul parfum Chanel No. 5? Extras din petalele de flori ale arborelui tropical ylang ylang, aroma incredibil de dulce și florală a acestei flori strălucitoare are beneficii incredibile și poate ajuta la reducerea gândurilor negative asociate cu depresia.

 Un studiu din 2006 a concluzionat că utilizarea „uleiului de ylang ylang în aromaterapie” poate provoca „o ameliorare a depresiei și a stresului ”.

 Uleiul de ylang este cunoscut și pentru a ajuta la promovarea echilibrului hormonal. Acest lucru este important, deoarece hormonii dezechilibrați sunt cunoscuți pentru a provoca schimbări de dispoziție, iritabilitate și depresie. Uleiul este și un sedativ ușor care poate ajuta la scăderea nivelului de stres și la promovarea calmului.

 Cum se folosește uleiul de ylang pentru depresie:

1. Aplicați topic: frecați câteva picături de ulei direct pe încheieturi, gât, picioare și în spatele urechilor (puncte declanșatoare) pentru a vă îmbunătăți starea de spirit și a reduce sentimentele de iritabilitate.

 2. Restaurați echilibrul hormonal: Hormonii pot fi asociati  adesea cu stresul și creșterea nivelului cortizolului. Asocierea uleiului de ylang ylang (echilibrator hormonal) cu uleiul esențial de portocale (reductor de cortizol) poate ajuta la scăderea nivelului de cortizol și la readucerea echilibrului hormonal. Pur și simplu adăugați 3 picături din fiecare în difuzorul dvs. pentru a calma și echilibra starea de spirit.

 3. Ulei esențial de grapefruit

Atunci când este utilizat în aromaterapie, uleiul esențial de grapefruit poate înviora simțurile și este un ulei excelent pentru atenuarea epuizării și oboselii mintale. Parfumul intens de citrice ajută la ridicarea stărilor sufletești și energizează atât mintea cât și corpul. Ca și alte uleiuri de citrice, uleiul de grapefruit este dovedit că normalizează nivelul hormonilor neuroendocrini, precum și îmbunătățește funcția imunitară.

 Un studiu din 1995 a concluzionat că tratamentul cu aroma uleiurilor din citrice poate fi „mai eficient decât antidepresivele”.

 Cum se folosește uleiul esențial de grapefruit pentru depresie:

1. Utilizați într-un difuzor: adăugați câteva picături de ulei de grapefruit difuzorului dvs. atunci când trebuie să înfășurați un proiect și nu vă puteți concentra.

 2. Adăugați in cada: Vă simțiți cu morarul la pamant? Adăugați câteva picături de ulei esențial de grapefruit în cada pentru o revigorare instantanee.

Găsiți ulei esențial de grapefruit de calitate superioară la DoTerra. Fără toxine. Filtrat și nediluat. Grad terapeutic.

 4. Ulei esențial de Bergamot

Uleiul esențial de Bergamot este extrem de stimulant și conține limonen și alfa pinenă, ceea ce îl face un antidepresiv eficient și echilibrator de hormoni. De asemenea, ajută la creșterea fluxului de energie, care îmbunătățește circulația sângelui și îmbunătățește nivelul de energie, stimulând și ridicând starea de spirit.

 Un studiu din 2011 a documentat că uleiul esențial de bergamot poate ajuta la reducerea anxietății. Un alt studiu a raportat beneficiile creării unui amestec prin combinarea atât a uleiului esențial de lavandă cât și a uleiului esențial de bergamotă. Amestecul a fost aplicat pe pielea și abdomenul a 40 de participanți, iar studiul a descoperit că amestecul nu numai că a scăzut tensiunea arterială și a scăzut ritmul pulsului, dar a crescut sentimentele de calm și relaxare. Studiul a concluzionat sugerând că „acest amestec sinergic oferă dovezi pentru utilizarea sa ca medicament pentru tratarea depresiei sau a anxietății la om”.

Cum se folosește uleiul de bergamot pentru depresie:

1. Aplicați topic: frecați câteva picături de ulei esențial de bergamotă (sau ulei de bergamot amestecat cu ulei de lavandă), direct pe încheieturi, picioare și pe stomac pentru a spori relaxarea și a vă ridica starea de spirit.

 2. Difuzie: adăugați 3 picături de ulei esențial de bergamotă și 2 picături de ulei de lavandă în difuzorul dvs. pentru a calma și echilibra starea de spirit.

  5. Ulei esențial de mușețel roman

Există un motiv pentru care mușețelul este atât de utilizat în ceaiuri, lumânări și produse de aromaterapie. Similar cu mușețelul german, uleiul de mușețel roman are un parfum floral, erbaceu și este bine cunoscut pentru efectele calmante pe care le are asupra minții și corpului. 

 Conform unui studiu din 2012 , uleiul de mușețel roman oferă „activitate antidepresivă semnificativă din punct de vedere clinic”. Ajutând la relaxarea minții și a corpului, uleiul de mușețel roman ajută la ameliorarea insomniei, care este adesea asociată cu stările sufletești și depresia.

 Cum se folosește uleiul de mușețel roman pentru depresie:

1. Inhalează direct: Freacati 2-3 picături de ulei de mușețel roman în mâini și duceti  la gură și nas. Respirați încet.

 2. Difuzie: adăugați câteva picături de ulei de mușețel roman în difuzorul dvs. pentru a promova relaxarea și a calma mintea și corpul.

  6. Ulei esențial de lemn de santal

Uleiul esential de santal are o aroma calda, lemnoasa, calmanta. Îl veți găsi adesea în tămâie și este minunat să difuzați când meditați, deoarece ajută la creșterea clarității mentale și a concentrării. Parfumul uleiului are un efect terapeutic puternic asupra sistemului limbic al creierului, fiind un excelent echilibrator emoțional. Uleiul are și proprietăți sedative care îi permit să îmbunătățească calitatea somnului și să atenueze depresia. Aroma populară a uleiului de lemn de santal ridica spiritul!

Cum se folosește uleiul de lemn de santal pentru depresie:

1. Inhalați direct: inspirați adânc din sticlă sau frecând pe palme și cufundându-vă mâinile în față.

 2. Amestec de masaj relaxant: Combinați 6 picături de ulei esențial de lemn de santal și 2 picături de ulei de trandafir cu un ulei neutru, cum ar fi uleiul de jojoba. Masează talpile și pe încheieturi sau folosește ca ulei de masaj pentru întreg corpul pentru a promova relaxarea și somnul odihnitor.

 7. Ulei esențial de busuioc

Cu un conținut ridicat de antioxidanți și vitamina C, uleiul esențial de busuioc ajută la reducerea inflamației, la atenuarea stresului și la calmarea sistemului nervos. Uleiul de busuioc stimulează, de asemenea, glandele suprarenale, ceea ce îl face deosebit de util în revitalizarea nivelului de energie și chiar ameliorarea oboselii cronice. Oboseala este un obstacol major pentru mulți suferinzi de depresie, astfel încât uleiul de busuioc ajută la reducerea slăbiciunii, poate ajuta direct la reducerea acestor simptome adverse ale depresiei.

 Cum se folosește uleiul de busuioc pentru depresie:

Adăugați in difuzorul dvs.: Combinați 3 picături de ulei de busuioc și 1 picătură de ulei de mentă pentru a revitaliza, a energiza și a ridica starea de spirit.

 Notă: Se recomandă ca uleiul de busuioc să nu fie utilizat de gravide.

 Găsiți ulei esențial de busuioc de calitate premium la DoTerra. Fără toxine. Filtrat și nediluat. Grad terapeutic.

 8. Ulei esențial de iasomie

Extras din floarea de iasomie, cercetările efectuate în 2010 sugerează că uleiul de iasomie poate fi la fel de „calmant” ca popularul medicament anti-anxietate Valium, când vine vorba de depășirea anxietății și a stresului.

Uleiul esențial de iasomie are un parfum floral aromatic și datorită faptului că are concentrații de linalool, are un efect ușor sedativ și calmant, ceea ce îi permite să atenueze gândurile anxioase, să amelioreze stresul și să elimine depresia. În afară de faptul că uleiul de iasomie stimulează de fapt creierul, contribuind la înălțarea stării de spirit și la promovarea sentimentelor de încredere în sine și optimism.

 Cum se folosește uleiul de iasomie pentru depresie:

1. Inhalat direct: când simțiți un nivel scăzut sau neliniștit, inspirați uleiul de iasomie direct din sticlă sau puneți 1-2 picături pe o batistă.

 2. Aplicați topic: frecați câteva picături direct pe încheieturi sau pe glezne pentru a reduce sentimentele de anxietate.

  9. Ulei esențial de portocale

Uleiul esențial de portocală este un puternic antidepresiv și minunat energizant in ridicarea stării de spirit. De fapt, un studiu realizat la Universitatea Mei, din Japonia, a raportat că, atunci când li s-a acordat ulei de portocale, pacienții au putut „reduce semnificativ cantitatea de antidepresive pe care le-au luat” și că uleiul de portocale a ajutat, de asemenea, la normalizarea nivelurilor glandelor endocrine și la stabilizarea imunității.

 Într- un alt studiu, uleiul de portocal a scăzut ritmul cardiac și nivelul cortizolului scăzând stresul și anxietatea.

 

Uleiul de portocale este extras din coaja de portocală și conține geraniol, alfa-pinen și limonen, despre care se știe că au efecte antidepresive. Cu mirosul său energizant, uleiul de portocale creează sentimente de fericire, crește nivelul de energie și ajută la ridicarea stării de spirit.

 Cum se folosește uleiul esențial de portocală pentru depresie:

1. Utilizați un difuzor: Difuzați câteva picături de ulei esențial de portocale pentru a ridica instantaneu starea de spirit și a îmbunătăți concentrația.

 2. Inhalați direct: inspirați uleiul de portocale direct din sticlă pentru a înviora simțurile și a simți un impuls energetic instant.

 Găsiți ulei esențial de portocală de calitate premium la DoTerra. Fără toxine. Filtrat și nediluat. Grad terapeutic.

  10. Ulei esențial Clary Sage

Uleiul esențial Clary Sage promovează sentimentele de speranță, crește încrederea și este un ulei înălțător. Într-un studiu din 2010 , uleiul de salvie s-a dovedit a fi un antidepresiv eficient prin modificarea căilor de dopamină în creier. Uleiul poate ajuta și la ameliorarea sentimentelor de teamă și anxietate și poate evoca sentimente de calm și relaxare.

 Cum se folosește uleiul esențial de salvie (Clary Sage) pentru depresie:

Adăugați la baie: adăugați câteva picături de ulei de salvie împreună cu 2-3 picături de ulei de iasomie. Amestecul va ajuta la calmarea simțurilor și vă va ajuta să vă simțiți relaxat.

  11. Ulei esențial de geraniu

Ideal pentru îmbunătățirea emoțiilor pozitive, menținerea schimbărilor de dispoziție sub control și atenuarea depresiei, uleiul esențial de geraniu are proprietăți sedative naturale și poate ajuta la îmbunătățirea calității somnului și la calmarea corpului și a minții.

 Geraniul poate ajuta, de asemenea, la reducerea sentimentelor de anxietate și poate ajuta la reglarea dezechilibrelor hormonale care pot declanșa depresia. Ca antiinflamator cu proprietăți de calmare a durerii, geraniul poate atenua durerile corporale și durerile care sunt, de asemenea, frecvente în rândul persoanelor care suferă de depresie.

 Cum se folosește uleiul esențial de geraniu pentru depresie:

Utilizați un difuzor: Difuzați câteva picături de ulei esențial de geraniu pentru a ameliora sentimentele de anxietate și a ridica starea de spirit.

  12. Ulei esențial de turmeric

Uleiul esențial de turmeric este dovedit a fi un ulei excelent pentru tratarea depresiei. De fapt, un studiu realizat în 2014 pe șaizeci de pacienți cu depresie, împărțit în 3 grupuri atunci când li s-a administrat ulei de turmeric, a concluzionat că uleiul este la fel de eficient ca medicamentul popular Prozac în ameliorarea simptomelor depresiei. 

 Turmericul este o rădăcină portocalie intensă, de culoare galbenă și este din aceeași familie ca ghimbirul. Curcumina, principalul component al turmericului, ajută la creșterea nivelului factorului neurotrofic sau BNDF derivat din creier, iar un nivel mic de BNDF poate provoca depresie . Curcumina s-a dovedit a opri și chiar a inversa efectele pe care le poate provoca un nivel scăzut de BNDF.

 Există, de asemenea, mai multe cercetări care sugerează că curcumina poate stimula producerea de neurotransmițători precum dopamina și serotonina care pot ridica starea de spirit și promoveaza gandirea pozitiva.

 Cum se folosește uleiul de turmeric pentru depresie:

1. Inhalați direct: inspirați uleiul esențial de turmeric direct din sticlă pentru a reduce gândurile anxioase și sentimentele de tristețe.

 2. Difuzat: Difuzați câteva picături de ulei esențial de turmeric în aer pentru a echilibra starea de spirit, a alina stresul și a vă simți calm și relaxat.

 Găsiți ulei esențial de curcuma de calitate premium la DoTerra. Fără toxine. Filtrat și nediluat. Grad terapeutic.

  13. Ulei Esential de Trandafir

Uleiul esențial de trandafir este un ulei uimitor pentru ameliorarea simptomelor depresiei. Principalul element constitutiv al geraniolului are proprietăți antidepresive dovedite .

Uleiul de trandafir promovează sentimentele de fericire, stimulează libidoul, ajută la creșterea încrederii și încurajează gândurile pline de speranță și este utilizat singur sau în amestec pentru a combate depresia.

 Cum se folosește uleiul esențial de trandafir pentru depresie:

1. Inhalare directa: atunci când simțiți nevoia inhalati ulei esențial de trandafir pentru a creste încredere in sine.

2. Aplicați topic: Frecați uleiul de trandafir pe tâmple sau pe partea din spate a gâtului pentru a aduce calmul și a ameliora stresul.

14. Ulei Esential de Patchouli

Uleiul esențial de patchouli este extras din frunzele plantei de paciuli, care este o plantă din familia mentelor. Patchouli este un ulei uimitor de ridicare a dispoziției, iar aroma sa pământească plăcută poate ajuta la scăderea sentimentelor de tristețe și lipsă de speranță și înlocuirea lor cu sentimente de pozitivitate și speranță.

Motivul pentru care uleiul de paciuli este un antidepresiv eficient se datorează faptului că prin inhalare poate ajuta la declanșarea atât a seratoninei, cât și a dopaminei, a hormonilor plăcerii din creier, care pot atenua direct sentimentele de depresie, anxietate și stres. Cercetările efectuate în 2015 au sugerat că „uleiul de paciuli este folosit pentru ameliorarea depresiei, stresului, calmarea nervilor, controlul apetitului și pentru îmbunătățirea interesului sexual”.

 Cum se folosește uleiul esențial de paciuli pentru depresie:

1. Inhalați direct: inspirați uleiul esențial de paciuli direct din sticlă sau frecând câteva picături pe încheieturi. Acest lucru va ajuta la eliberarea din dezamăgire și la ușurarea tensiunii. 

 2. Utilizați într-un difuzor: Difuzați câteva picături de ulei de paciuli pentru a ameliora sentimentele de tristețe și a reduce gândurile și sentimentele depresive.

 Găsiți ulei esențial de patchouli de calitate superioarăla DoTerra. Fără toxine. Filtrat și nediluat. Grad terapeutic.

 15. Ulei esențial de cedru

Uleiul esențial de cedru are o aroma placuta de lemn și are un efect calmant și liniștitor asupra minții și corpului, ceea ce îl face un stabilizator de bună dispoziție. Uleiul este și un sedativ natural eficient. Parfumul uleiului declanșează eliberarea de serotonină în creier, care este apoi transformat în melatonină, care încurajează un somn mai bun. De fapt, un studiu a arătat că atunci când șobolanii au inhalat ulei de cedru (care conține componenta cedrol), agitatia a scăzut și somnul a crescut semnificativ.

Cu capacitatea sa naturală de a îmbunătăți o calitate mai bună a somnului, uleiul de cedru poate calma, relaxa, ajuta in stresul cronic și, de asemenea, in ameliorarea depresiei.

 Cum se folosește uleiul esențial de cedru pentru depresie:

1. Inhalați direct: inspirați ulei esențial de cedru direct din sticlă pentru a calma tensiunea și a calma mintea.

2. Aplicați topic: când vă simțiți stresat, frecați 1-2 picături de ulei de cedru chiar deasupra sprâncenelor pentru a reduce imediat agitația și a vă simți calm.

3. Utilizați un difuzor: Difuzați câteva picături de ulei de cedru cu o oră inainte sa mergeti la culcare pentru a stabili starea de spirit pentru o noapte de somn bună.

Găsiți ulei esențial de lemn de cedru de calitate superioară la DoTerra. Fără toxine. Filtrat și nediluat. Grad terapeutic.

 3 amestecuri de ulei esențial pentru depresie

Când ești deprimat simti ca zilele grele nu se vor sfârși niciodată. Amestecurile de uleiuri esențiale pot funcționa de minune pentru a vă ajuta să luptați cu gânduri depresive, să vă simțiți cu nădejde și să treceți pur și simplu ziua.

 Încercați aceste trei amestecuri de ulei esențial pentru combaterea depresiei:

 1. Amestec anti-stres

Uleiuri esențiale de santal, portocal și trandafir

Dacă vă simțiți anxioși sau agitați sau dacă simțiți un atac de panică ca o sa vina ,  amestecul din santal, porocal si trandafir, vă va ajuta să vă calmați și să vă relaxați. De asemenea, este excelent pentru a difuza pentru a vă relaxa la sfârșitul unei zile stresante.

10 picături Ulei esențial de santal

4 picături Ulei esențial de portocal

6 picături Ulei esențial de trandafir

Adăugați uleiurile esențiale la aproximativ jumătate de cană de apă în difuzorul dvs. și inhalati.

 2. Amestec de ridicare a stării de spirit

Uleiuri esențiale de grapefruit, lavandă și geraniu

Acest amestec revigorant luptă cu depresia

8 picături Ulei esențial de grapefruit

5 picături Ulei esențial de lavandă

2 picături Ulei esențial de geraniu

Combinați uleiurile esențiale cu 4 lingurițe a unui ulei purtător, cum ar fi uleiul de nucă de cocos sau uleiul de argan organic și se păstrează într-o sticlă de sticlă închisa la culoare. Adăugați 1/2 lingură. la o baie caldă sau folosiți ca ulei de masaj pe tot corpul.

3.  Amestec anti-agitație

Uleiuri esențiale de cedru, portocal și mușețel

Depresia poate provoca sentimente de agitație, furie și neliniște. Când se întâmplă acest lucru, pregatiti amestecul mai jos.

 10 picături Ulei esențial de cedru

5 picături Ulei esențial de portocală

3 picături Ulei esențial de mușețel

 Adăugați uleiurile esențiale la difuzorul dvs. pentru a calma iritabilitatea și agitația și relaxați-vă.

  Efecte secundare și avertismente

Uleiurile esențiale sunt naturale, dar puternice. Unii oameni pot dezvolta o reacție alergică la orice ulei, așa că este întotdeauna cel mai bine să încercați puțin, făcând un test mic pe pielea de pe braț sau picior (niciodată pe față sau pe gât) pentru a vă asigura că nu aveți o reacție adversă.

 Dacă sunteți gravidă sau alăptați, vă rugăm să consultați medicul înainte de a utiliza uleiuri esențiale.

Ce trebuie sa verificati la cumpărarea uleiurilor esențiale?

Când cumpărați uleiuri esențiale, asigurați-vă că pe  sticla este scris ulei esențial 100% pur și are numele potrivit al speciilor menționate pe eticheta sticlei. Exemplu pentru lavandă: (Lavandula Hybrida Medicus). Dacă vedeți cuvântul „parfum” înseamnă aproape întotdeauna că există și alți aditivi.

 În mod ideal, este întotdeauna cel mai bine să cumpărați uleiuri esențiale dintr-o sursă organică, care sunt etichetate drept cu „grad terapeutic”, ceea ce înseamnă că sunt lipsite de toxine și substanțe chimice și sunt nefiltrate și nediluate.

De asemenea, aveți grijă de ingredientele modificate genetic și alegeți uleiuri esențiale Non-OMG.

Concluzie

Nu există o rețetă fixă ​​când vine vorba de uleiuri esențiale și ceea ce ar putea funcționa pentru dvs. nu poate funcționa pentru altcineva. Deoarece suntem cu toții exclusivi/unici din punct de vedere biochimic, cel mai bine este să experimentăm cu o varietate de uleiuri esențiale, să se acorde atenție corpului tău și să găsești „amestecurile personale” care funcționează cel mai optim pentru tine.

Daca ati experimentat , utilizand uleiurile esentiale cum au functionat pe organismul tau?

Care sunt uleiurile tale esențiale preferate si le folosești atunci când te simți deprimat/a? Simțiți-vă liberi să vă împărtășiți comentariile sau recomandările proprii de uleiuri esențiale și cum pot ajuta acestea să amelioreze simptomele depresiei în secțiunea de comentarii de mai jos.