Corpul uman este compus din peste 37 de trilioane de celule.

Fiecare dintre aceste celule are o anumită durată de viață și va muri în cele din urmă și va fi înlocuită cu o nouă celulă. Acesta este un proces normal, natural, care facilitează reînnoirea corpului. Viteza cu care celulele se divid și mor (apoptoza) este un factor important în sănătatea organismului.

 Un articol de recenzie scris de cercetătorii de la Universitatea de Stat din Dakota de Sud și publicat în iunie 2015 explorează capacitatea uleiului de santal de a ajuta la menținerea diviziunii celulare normale și a apoptozei în organism. 

Santha, Sreevidya & Dwivedi, Chandradhar. (2015). Anticancer Effects of Sandalwood (album Santalum). Cercetare anticancer. 35. 3137-3145.:

Iata ce concluzioneaza acest studiu:

Managementul eficient in tratarea tumorilor necesită dezvoltarea de agenți anticancer mai buni, cu o eficacitate mai mare și mai puține efecte secundare.

Produsele naturale sunt surse importante pentru dezvoltarea agenților chimioterapeutici . Din pacate medicina clasica nu da importanta acestui lucru.

α-Santlol, un sesquiterpene izolat de Sandalwood, este cunoscut pentru o varietate de proprietăți terapeutice incluzând activități antiinflamatorii, anti-oxidante, anti-virale și anti-bacteriene.

 Studiile pe animale si oameni au raportat efecte chemopreventive ale uleiului de lemn de santal și α-santalol fără a provoca reacții adverse toxice.

S-au identificat efecte anticancerigene în carcinogeneza pielii indusă chimic la șoarecii cu CD-1 și SENCAR, carcinogeneza pielii indusă de ultraviolete B la șoarecii SKH-1 și modele in vitro de melanom, non-melanom, cancer de sân și prostată.

Capacitatea sa de a induce stoparea ciclului celular cancerigen și apoptoza în celulele canceroase este cel mai raportat mecanism anticancer in acțiune.

 Prezenta revizuire discută studii care susțin efectul anticancer și modul de acțiune al uleiului de lemn de santal și al-santalol în carcinogeneză.

* Uleiul din lemn de santal este cu adevărat un ulei remarcabil!