Desi nu ne dam seama, cei mai multi avem  inflamatii și trebuie să le remediem 

Trăiem într-un mediu inflamator în aceste zile. Stimularea cronică a social media, orele lungi de muncă și lipsa sistemelor de asistență sunt posibile cauze sociale. Doza zilnică a  chimicalelor din alimentele, din casele noastre și din alte locuri este un factor de stres cu care ne confruntăm cu toții. O a treia categorie este stresul intern cauzat de durere cronică, virusuri și alte infecții.

 Corpul  gestionează stresul creând inflamații. Este un lucru bun la început. Imaginați-vă ca va intrat o tapliga (aschie) in deget. Sistemul  imunitar răspunde trimițând lichide și complexe de globule albe în zonă și, în cele din urmă, corpul  va putea împinge acea tapliga afara, deși produce  puroi ! Degetul  poate reveni la normal.

 Astfel reacționează organismul: este soluția la stres. Dar, cu un stres constant, corpul se poate bloca pe modul „pornit”, cu o cantitate persistentă de inflamație care rezultă.

 Acest tip de inflamație este problematica. Aceasta conduce la lucruri precum:

 •  Dureri de cap
 • indigestie
 • intoleranță alimentară
 • Iritaii ale pielii
 • gaduri pesimiste
 • Memorie proastă
 • Dureri menstruale
 • Pofte de dulce
 • Congestionarea sinusurilor
 • Starea de spirit incerta

 Dacă prezentați oricare dintre aceste simptome în mod regulat, este timpul să luați inflamația în serios.

Din păcate, așa cum am menționat, jocul este împotriva noastră în această lume stresata și foarte toxică. Poți simți că te miști împotriva unor valuri puternice ca să fii sănătos.

 Nu uitați că sănătatea este dreptul dvs. castigat la la naștere, iar inflamația poate fi menținută sub control. Din fericire, există solutii pe care le puteți folosi pentru a lupta împotriva inflamației.

 Dar mai întâi despre o altă problemă în creștere, autoimunitatea. Afecțiunile autoimune implică întotdeauna inflamație. Intestinul este, de asemenea, inflamat în autoimunitate, și adesea creierul și alte sisteme . Ar putea fi o inflamație articulară, ca în artrita reumatoidă, de exemplu. În tiroidita lui Hashimoto, glanda tiroidă însăși poate fi inflamată.

 Autoimunitatea este „de asemenea cea de-a patra cauză principală a dizabilității în rândul femeilor”, potrivit unui articol din Jurnalul farmaceutic din SUA. Deci, chiar dacă nu aveți o boală autoimună acum, doriți să inversați tendințele inflamatorii din corpul dvs., astfel încât să nu ajungeți acolo!

BENEFICIILE ULEIULUI DE CURCUMA(doTERRA)

Probabil ați auzit despre beneficiile turmericului sau ale ingredientului său activ, curcumina. Poate ați încercat să adăugați pudră de turmeric în mâncăruri  și este posibil să fi cumpărat chiar și rădăcină de curcuma proaspătă de la magazinul alimentar (seamănă cu ghimbir) și a ati făcut ceai!

Sun foarte bune, toate astea. Dar pentru a-ți schimba cu adevărat răspunsul inflamator, ai nevoie de o doză terapeutică de curcumină. Potrivit blogului up-nature.com, „uleiul de turmenic este bogat în proprietăți antibacteriene, antifungice, antivirale, antidormare, anti-alergice și antiparazitare.

 Uneori, cuvintele "turmeric" și "curcumina" sunt utilizate în mod interschimbabil, dar curcumina este doar unul dintre numeroasele ingrediente active găsite în planta de turmeric. De fapt, uleiul de turmeric este cunoscut că conține peste 300 de compuși fenolici!

 Compușii principali, ar-turmerone, alfa-turmerone, beta-turmerone și curcumină sunt sesquiterpenele, molecule care au capacitatea de a traversa bariera sânge-creier prin promovarea oxigenului în creier. Sesquiterpenele au, de asemenea, proprietăți antiseptice și antiinflamatorii excelente și pot asigura echilibrul hormonal, pot promova sănătatea ficatului, pot calma țesuturile inflamate și stimula glandele. "

 Să enumerăm câteva dintre beneficiile potențiale ale uleiului de turmeric:

 •  Îmbunătățește starea de spirit
 • Pielea neteda
 •  Creșteți producția de glutation și alți antioxidanți
 • Îmbunătățirea metabolismului grăsimilor și zaharurilor
 • Îmbunătățirea funcției imunitare
 • Îmbunătățirea conexiunilor intre celule nervoase
 • Ajutați la tratarea ulcerelor stomacale
 • Reduce durerile articulare
 • Îmbunătățirea digestiei și a toleranței alimentare
 • Reduce frecvența durerilor de cap
 • Prevenirea demenței
 • Protejează ficatul și îmbunătățește detoxifierea

 Conform Up-nature.com, „factorul neurotrofic derivat din creier, sau BDNF, este hormonul cheie din creier responsabil pentru formarea de noi conexiuni neuronale, iar scăderea nivelului acestui hormon esențial este legată de multe boli, cum ar fi boala Alzheimer, demența și depresia. Pentru aceasta se pare ca curcumina ar avea beneficii. Studiile au arătat că curcumina poate stimula nivelurile de BDNF în creier. Acest lucru poate de fapt întârzia sau chiar potențial poate inversa bolile creierului, ajută la combaterea degenerării celulelor creierului și îmbunătățeste pozitiv funcția creierului. "

 CUM SĂ UTILIZAȚI ULEIUL ESENȚIAL DIN CURCUMA DE LA dOTERRA?

Uleiurile esențiale sunt (în general) distilate pentru  extrage un compus aromatic volatil dintr-o floare, scoarță, seva sau o altă parte a plantei. În cazul turmericului, turmenicul este o rădăcină.

 Uleiul de turmeric poate fi utilizat în trei moduri: topic, aromat sau intern. Prin urmare, acesta este deja mai diversificat decât suplimentele de curcuma.

 Puteți adăuga în bucatele preparare, cum ar fi curry sau cartofi prăjiți.

 Puteți adăuga câteva picături în ceai 

 Puteți pune câteva picături pe limbă sau frecați-vă pe picioare.

 Sau adăugați 2 până la 3 picături în uleiul  hidratant, deoarece efectele antiinflamatoare și antioxidante pot îmblânzi acneea, roșeața și semnele îmbătrânirii.

 Prin adăugarea la  apă rece, injtr-un difuzor cu ultrasunete, turmericul are un miros de pământ care poate aduce calmul. Se potriveste bine cu  un ulei fructat, cum ar fi mandarina portocalie sau roșie.

 Adăugați 4-5 picături într-o lingură de ulei vegetal pentru a freca mușchii și adăugați 4-5 picături suplimentare de mentă, lavandă, musetel marocan sau tămâie.

 CUM COMAND ULEIUL ESENȚIAL CURCUMA (DOTERRA)

Un ulei de turmeric pur, fără contaminanți sau aditivi, este acum disponibil la doTERRA. Uleiul de DOTERRA de turmeric este puternic!