Cine n-a fost racit cel putin o data. Si cine n-a apelat la antibiotice cel putin o data. Dupa o statistica, 78% din oameni folosesc antibioticele fara sa ceara niciun sfat medicului. De cate ori mamele dau antibiotice copiilor suferinzi ca sa nu-i mai vada ca sufera, chiar si fara prescripti vreunui medic specialist.  De ce oare? Pentru ca sa scape mai repede de raceala, viroze etc si pentru ca sunt mai la indemana.

Dar oare este cea mai buna solutie?

Procedand astfel aceste bacterii, virusi sufera mutatii genetice fiind  clonati genetic si devin rezistenti la antibiotice. Plus ca utilizarea antibioticelor distruge mecanismul delicat al forei intestinale ucigand si bacteriile benefice intestinului. Ne confruntam din ce in ce cu mai multe si variate bacterii/virusi.

O bacterie foare periculoasa este Deinococcus radiodurans.

Deinococcus radiodurans este o bacterie extrem de rezistenta si una dintre cele mai cunoscute organisme rezistente la radiații.

Ea poate supraviețui frigului, deshidratării, vidului și a acidului și este, prin urmare, cunoscută ca un poliextremofil și a fost catalogată ca fiind cea mai periculoasa bacterie din lume.

Rezistența la radiații este impresionantă. Rezistă la mai mult de 5,000 grays (Gy). O radiație de 5 Gy e suficientă să omoare un om.

Deinococcus radiodurans are o calitate unică: își poate repara ADN-ul dublu helix. Când deteriorarea este evidentă pentru celulă, aceasta o aduce într-o structură compartimentală în formă de inel, unde ADN-ul este reparat și apoi este capabil să fuzioneze nucleotidele din exteriorul compartimentului cu ADN-ul deteriorat.

 Din fericire există o gama largă de uleiuri esențiale cu proprietăți antibacteriene, antifungice, antivirale e care au efect chiar și acolo unde medicamentele antibiotice nu mai fac față din cauza rezistenței pe care și-au format-o bacteriile.

Câteva uleiuri esențiale cu efect antimicrobian, antibacterian :

oregano, busuioc, arbore de ceai, salvie, rozmarin, grapefruit, tamaie, cimbru, on guard.