De ce funcționează uleiurile esențiale Doterra

Uleiurile esențiale sunt substante naturale, puternic concentrate, extrase din plante, arbuști, flori, fructe, tufișuri, rădăcini, scoarță sau copaci si sunt în “stare vie” pentru capacitatea de vindecare.

Plantele din care provin uleiurile esențiale au fost utilizate în scopuri medicinale de-a lungul istoriei. De fapt, majoritatea medicamentelor moderne sunt din plante care au fost suficient de modificate pentru a asigura un brevet (nici o substanță naturală nu poate fi patentată). Aproximativ 50% din medicamentele farmaceutice produse în ultimii treizeci de ani provin fie direct, fie indirect in analogie cu vegetalele. De exemplu, efectele antiinflamatoare și calmante ale aspirinei imită compusul chimic salicină găsit în scoarța albă de salcie. În mod similar, Valium (Diazepam) este un analog sintetic la rădăcina de valeriană.

Oamenii au consumat mult timp plantele pentru valoarea lor vindecătoare. Multe diete populare de vindecare constau în principal din alimente din plante organice și din animalele care se hrănesc cu aceste plante. Multe  reușite ale puterii de vindecare a plantelor constau in faptul ca, consumând unele plante specifice, acestea hrănesc mitocondriile, cresc energia generatoare în celulele noastre. Cunoscutul dr. Wahls recomandă o dietă care să includă o doză zilnică de nouă căni de plante (atat vegetale cat si fructe )pentru a stimula capacitatea corpului de a produce energia necesară vindecării.

Plantele și esențele puternic concentrate ale plantelor care sunt distilate în uleiuri esențiale pot fi folosite pentru a complimenta și sprijini dietele de vindecare cu  alimente integrare și in protocoalele de sanatate wellness. Ele ne pot ajuta să digerăm și să asimilăm nutrienți, să vindecăm intestinul, să susținem organele de detoxifiere, să se relaxeze suprarenalele, să reducă  gândirea negative și să sprijine somnul.

În plus, uleiurile esențiale pot susține vindecarea într-o formă ușor de absorbit, aplicată topic sau inhalată pe care chiar și copiii mici sau cei cu probleme digestive sau cei cu contraindicatii la  medicamente le pot tolera și asimila.

 De ce funcționează uleiurile esențiale?

Uleiurile esențiale furnizează componentele cheie ale sistemului imunitar al plantelor. Ele ajută plantele să crească, să prospere, să evolueze și să se adapteze mediului înconjurător. De exemplu, acestea protejează plantele de infecțiile bacteriene și virale, vindecă rănile, resping prădătorii nedoriti și alte daune ale mediului și ajută la eliberarea de nutrienți celulelor. Acest lucru le face „esențiale” pentru o plantă, deoarece ajută plantele să supraviețuiască.

Uleiurile esențiale joacă un rol similar în corpul uman, probabil datorită chimiei noastre comune. Atât uleiurile esențiale, cât și oamenii sunt compuse din trei elemente primare - carbon, hidrogen și oxigen - care fac uleiurile esențiale extrem de compatibile cu biochimia umană.

Cercetările au arătat că uleiurile esențiale ne ajută să combatem infecția (au proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale), pentru echilibru hormonal și emoțional  și ajută la regenerarea celulara.

  Uleiuri esențiale: ușa din spate pentru o sănătate optimă

Ușa din față pentru a transporta nutrienți și energie vindecătoare în organism este sistemul nostru digestiv. Când funcționează optim, putem digera, absorbi și asimila toți nutrienții de care avem nevoie și elimina eficient toate produsele reziduale.

Din păcate, daunele cumulate din alimente procesate,din organisme modificate genetic( OMG-urilor), apei tratate chimic,a toxinelor de mediu și stresului crescut au împiedicat funcționarea optimă a sistemelui digestiv , ceea ce a dus la o serie de provocări pentru sănătate, inclusiv oboseala, creșterea în greutate, afectiuni neurologice și durere.

Știm că dacă digestia este compromisă sau drumul căii digestive în organism este parțial blocat, poate fi dificilă asimilarea nutrienților prin acel canal. Acesta este unul dintre motivele pentru care cei mai mulți oameni au un nivel scăzut de nutrienți precum vitamina D, vitamina B, zinc sau fier, în ciuda suplimentării frecvente. Functia digestiva nu funcționează corect și, prin urmare, nu se asimilează nutrienți prin consumul oral.

Dar vestea bună este că, chiar dacă ușa din față - sistemul digestiv - este parțial blocată sau închisă, corpul are niște uși din spate pentru a accesa sistemul pentru vindecare.

 Aceste uși din spate sunt sistemul olfactiv și pielea. Uleiurile esențiale sunt potrivite în mod unic pentru a deschide aceste uși din spate, accesând corpul prin piele și sistemul olfactiv atunci când ușa din față a sistemului digestiv este afectată și nu este capabilă să asimileze și să absoarbă în mod optim nutrienții necesari sanatatii. Și aceste uși din spate s-ar putea să acceseze corpul mai puternic și mai eficient decât poate tractul digestiv.

Vedeți că simțul mirosului (parte a sistemului olfactiv) este unul dintre cele mai puternice canale din corp. Simțul mirosului este capabil să acceseze în mod direct sistemul limbic, o zonă a creierului în care se stocheza emoții și memoria pe termen lung. Acest acces direct este cel mai simplu mod de a elibera tipare și modele de gândire bazate pe furie, care mențin corpul blocat într-o stare stresată.

Și nu veți crede cât de repede funcționează!

Întregul proces de la inhalarea inițială al unui ulei esențial la un răspuns corespunzător în organism se poate întâmpla în câteva secunde.

În mod similar, pielea, care este cel mai mare organ al corpului, este relativ permeabilă la substanțele solubile în grăsimi precum uleiurile esențiale. Moleculele uleiurilor esențiale sunt atât de mici încât pot trece prin piele  în capilare și pot fi rapid absorbite în fluxul sanguin. De acolo, ele se pot dispersa la organe specifice. Un studiu a constatat că componentele uleiului de lavandă aplicate topic erau măsurabile în sânge în douăzeci de minute și au rămas în sistemul sanguin până la nouăzeci de minute.

În cele din urmă, datorită ușurinței de administrare, uleiurile esențiale sunt ideale pentru oricine are o digestie compromisă, sau care administratea de medicamentelor sau  a suplimentelor este contraindicata, care se luptă să găsească alternative naturale să fie vegane sau cu alimentatie fără gluten sau pentru copiii care se luptă cu înghițirea suplimentelor.

  Inhalare

Simțul mirosului , care face parte din sistemul olfactiv, si este unul dintre cele mai puternice canale din organism. Ne permite să detectăm parfumul cel mai subtil pe o distanță mare. Parfumul vaniliei, de exemplu, poate fi detectat chiar și în concentrații mici.

Cercetările confirmă, de asemenea, că inhalarea poate fi cea mai directă și mai eficientă metodă pentru utilizarea uleiurilor esențiale. Când inspirăm uleiuri esențiale pe nas, moleculele de miros declanșează situsurile receptorilor din membrana mucoasă, care apoi transmit informațiile despre miros către bulbul olfactiv, care se află în partea superioară și pe ambele părți ale cavității nazale interne, pozitionat  aproximativ la la nivelul ochilor.

Bulbul olfactiv este acoperit cu o membrană mucoasă, cunoscută sub denumirea de epiteliu olfactiv, care este căptușit pe ambele părți cu un țesut special format din aproximativ zece milioane de celule nervoase olfactive acoperite cu un strat de mucus. Aceste celule nervoase sunt înlocuite la fiecare douăzeci și opt de zile.

Fiecare celulă nervoasă poartă un mănunchi format din șase până la opt peri mici sau cili echipate cu celule receptoare. Cilii atașati celulelor nervoase - până la optzeci de milioane - sunt capabili să poarte o cantitate extraordinară de informații, o capacitate care depășește fiecare funcție analitică umană cunoscută.

Celulele epiteliului olfactiv sunt de fapt celule ale creierului. Această membrană olfactivă este singurul loc din corpul uman unde este expus sistemul nervos central și este în contact direct cu mediul!

Moleculele cu miros stimulează fasciculele de cili minusculi purtati de celulele nervoase sub formă de impulsuri electrice. Extensiile minuscule in contact cu  fasciculele nervoase sunt localizate în cavitatea nazală unde trec prin osul etmoid din spatele septului spre creier. Acolo intră în contact cu bulbul olfactiv, care la rândul său trece de-a lungul stimulului spre locația relevantă din creier.

Substanțele parfumate ajung la sistemul limbic fără a fi înregistrate de cortexul cerebral. De acolo, ajung în centrele de control cele mai interioare din creier.

Nu uleiul esențial în sine este trimis creierului, ci o traducere neurală a uleiurilor. Aceste mesaje de parfum sunt interpretate și transmise sistemului limbic al creierului, cunoscut sub numele de „creierul emoțional”, deoarece tratează răspunsuri emoționale și psihologice.

  După cum știți, sistemul limbic servește ca centru de control al creierului pentru emoții și sentimente, împreună cu foamea, setea și atractia sexuală. Acest lucru ajută la explicarea modului în care mirosul poate influența pofta de mâncare și atracția sexuală. De asemenea, are impact asupra memoriei pe termen lung prin hipocamp, care stochează amintirile. Hipocampul este zona creierului care actioneaza în timpul experiențelor puternice când mirosul declanșează o anumită emoție sau memorie. Cine nu a simțit o aromă anume și a fost transportat în timp în memoria  unei anumite persoane sau evenimente?

Această reacție emoțională puternică în sistemul limbic este declanșată de impulsuri nervoase care, la rândul lor, declanșează alte zone ale creierului care sunt responsabile pentru secretarea hormonilor și neurotransmițătorilor și pentru reglarea funcțiilor corpului. De exemplu, glanda hipofizară eliberează endorfine, care pot ajuta la ameliorarea durerii și la promovarea sentimentului de bunăstare. De fapt, uleiurile esențiale pot stimula sau seda creierul pentru a promova sau inhiba producerea și eliberarea diferiților neurotransmițători, care afectează apoi sistemul nervos.

Acest lucru face ca uleiurile esențiale să fie instrumente deosebit de puternice pentru a face față provocărilor emoționale, cum ar fi anxietatea, depresia, frica, îngrijorarea, mâhnirea, trauma, mânia și abuzul. După cum știți, emoțiile și modelele de gândire ar putea declanșa un răspuns continuu la stres în organism (deoarece răspunsul nostru la stres nu poate diferenția între stresori fizici sau emoționali sau stabiliți de gândire) care ne împiedică capacitatea de a ne vindeca. Mirosul uleiurilor esențiale pot fi un instrument puternic pentru schimbarea și eliberarea acestor modele de gândire.

 Aplicațiile topice(direct pe piele)

Aplicațiile topice sau transdermice permit ca ingredientele active ale substanțelor vindecătoare să fie livrate pe piele pentru distribuirea sistemică în diferite organe, cum ar fi ficatul, vezica biliară, pancreasul sau suprarenalele. Această aplicație transdermică oferă o alternativă eficientă pe cale orală și servește ca un canal în spate pentru a stimula diferite organe sau regiuni ale creierului.

După cum știți, creierul are nevoie de oxigen, glucoză și stimulare pentru a funcționa. Această stimulare poate apărea sub formă de uleiuri esențiale stimulatoare. De exemplu, uleiurile stimulative pot fi aplicate topic în spatele lobului urechii și până la un centimetru pe osul mastoid pentru a stimula nervul vagal - comutatorul de pornire / oprire între parasimpatice „odihnește și digera”,  starea sistemului nervos și starea simpatică de „luptă sau fugi”.

 Pielea este cel mai mare organ al corpului și este relativ permeabilă la substanțele solubile în grăsimi precum uleiurile esențiale. De mii de ani, oamenii au aplicat substanțe vindecătoare pe piele pentru efecte terapeutice. Medicina modernă a profitat de acest canal transdermic, dezvoltând o varietate de formule topice pentru a trata local. Luați în considerare utilizarea patch-urilor pentru rau de mișcare, detoxifier, dependența de nicotină, contracepția și înlocuitoare de hormoni.

Acest canal de eliberare topică are o varietate de avantaje în comparație cu calea orală, mai ales că poate ocoli stomacul și ficatul, ambele putând modifica chimic efectele terapeutice ale medicamentelor și uleiurilor esențiale.

De asemenea, aplicarea topică este non-invazivă și ușor de administrat. De exemplu, puteți aplica amestecuri specifice pe sistemele de organe pe care sunt proiectate pentru a echilibra si a obtine rezultate optime. Pentru a echilibra anxietatea sau oboseala, care este adesea o reflectare a dezechilibrelor suprarenale subiacente, este posibil să aplicați uleiuri esențiale indicate, pe partea inferioară a spatelui peste glandele suprarenale.

Ingestia internă

Nu se recomanda să ingerati uleiuri esențiale in special in cantitate mare. Mai multe studii arată că administrarea  interna a uleiurilor esențiale este, de fapt, este o cale de absorbire mai  puțin eficientă a proprietăților terapeutice. Uleiul se descompune adesea în tractul digestiv unde trebuie să treacă prin stomac și intestinul subțire înainte de a ajunge în fluxul sanguin. Acest proces poate modifica chimic uleiurile esențiale și poate fi toxic pentru ficat sau rinichi. Și amintiți-vă, ușa din față a sistemului digestiv este adesea compromisă, așa că de ce ați dori să inhibați eficacitatea acestor remedii puternice de vindecare?

 De ce funcționează uleiurile esențiale

Există multe teorii cu privire la motivul pentru care funcționează uleiurile esențiale. Cred că este o combinație intre:

 Capacitatea uleiurilor esențiale de a readuce organismul la homeostazie

 Chimia unică a uleiurilor esențiale

 Capacitatea de a traversa bariera sânge-creier

 Valoarea vindecătoare a plantelor atât din ​​alimentația noastră, cât și concentrată în uleiuri esențiale

Procesul de la distilarea a uleiurilor imediat după ce sunt culese pentru a capta substanțele nutritive cele mai pregnante.

 Sprijinirea homeostaziei corpului

Corpul noastru se gaseste continuu și în afara echilibrului. Atunci când răspundem la orice stres fizic sau emoțional, corpul nostru eliberează hormoni de stres care fac ca respirația noastră să crească, inima să bată mai repede, iar sângele să curgă către mușchii externi și departe de organele digestive. Toate aceste răspunsuri ne permit să fugim dintr-o urgență presantă. Când trece situația stresantă, respirația și ritmul nostru cardiac revin la normal. Această capacitate de revenirea la echilibru este cunoscută sub numele de homeostază. În această stare echilibrată corpul nostru se poate odihni, repara și vindeca.

Acest echilibru există și în natură. Știm că mareele, anotimpurile, ritmul circadian al zilei și al nopții, împreună cu ciclurile lunii se desfasoara și “curg” în echilibru. Corpurile noastre sunt concepute pentru a menține un ritm natural similar.

Acesta este un motiv pentru care conectarea la natură prin consumul de alimente întegrale cu nutrienți, drumeții în pădure, mers pe jos desculț pe iarbă sau relaxare lângă apă sunt atât de vindecătoare. Noi permitem corpurilor noastre să se alinieze ritmului natural al planetei. Când pierdem această legătură cu natura, aceasta interferează cu ritmul și echilibrul nostru intern, împiedicându-ne capacitatea de a reveni la echilibru, astfel încât să ne putem relaxa, dormi, detoxifica, digera, repara și vindeca. Atunci când corpurile noastre se află într-o stare echilibrată de homeostază, aceste procese naturale decurg ușor fără interferențe. Corpul poate recunoaște și răspunde cu ușurință la un stresor, apoi să se întoarcă la echilibru.

Îmi place analogia că atunci când un avion zboară între două destinații, nu zboară pe o cale directă, ci mai degrabă face o serie de corecții constante pentru a-și menține cursul. Eu cred că ideal este modul în care funcționează și corpul:cum răspunde la stres emoțional, fizic sau psihologic și apoi revine la echilibru.

Se presupune că stresul este scurt și rapid, astfel încât corpul să revină la aliniere la fel de rapid. Din păcate, stresul cronic și prelungit cu care se confruntă majoritatea dintre noi în mod regulat ne aruncă atât de departe de echilibru încât devine dificil să revină la homeostază. Boala este foarte probabil să se instaleze atunci când organismul este într-o stare dezechilibrată.

Conectarea cu natura - fie consumând alimente întregi cu densitate nutritivă, fie inhalând sau aplicând topic uleiuri esențiale derivate din plante - ne permite să ne aliniem la proprietățile naturale care susțin sănătatea, astfel încât corpul nostru să revină la echilibru și vindecare. Definiția echilibrului este de a „menține o stare constantă pentru a evita căderea” - căderea din starea de sănătate, gândurile negative, deprimate sau starea de spirit anxioasă. Pe măsură ce gândurile noastre se schimbă, la fel și echilibrul nostru. Dar natura rămâne constantă. Plante, copaci, rocile - energia lor rămâne împământată și constantă.

Astfel, atunci când ne aliniem cu acea energie fundamentată a naturii, aceasta ne poate ajuta să revenim și să rămânem în echilibru. Uleiurile esențiale și energia naturii, în special uleiurile din plante, cum ar fi copaci sau ierburi, ne ajută să ne readucem corpul la starea de echilibru și îmbunătățesc capacitatea noastră de a ne schimba ca răspuns la cerințele organismului.

Chimia uleiurilor

Structurile moleculare ale uleiurilor esențiale sunt în formă de inel și sunt mult mai complexe decât structurile simple și liniare de carbon-hidrogen ale uleiurilor grase. Lanțurile uleiurilor esențiale sunt ținute împreună de atomii de carbon legați de oxigen și hidrogen, împreună cu atomii de azot și sulf (care nu se găsesc în alte uleiuri vegetale neesențiale).

Este interesant faptul că nu există două uleiuri esențiale la fel în structura lor moleculară. Fiecare ulei este format dintr-o combinație de sute - chiar mii - de substanțe chimice naturale diferite. Uleiul esențial mediu poate conține între optzeci și patru sute de constituenți chimici cunoscuți, ceea ce îi face ideali pentru uciderea și prevenirea răspândirii bacteriilor.

Spre comparație, antibioticele sintetice conțin adesea o singură substanță chimică activă, ceea ce permite bacteriilor (cum ar fi MRSA) să faca mutatii pentru a supraviețui unui răspuns imun. Numărul mare și variat de constituenți antiseptici și antibacterieni din uleiurile esențiale face imposibilă mutatia bacteriilor pentru a supraviețui fiecăruia. Acest lucru face ca uleiurile esențiale să fie astfel de antibiotice naturale eficiente.

Chimia și potențialul terapeutic al uleiurilor esențiale sunt un rezultat direct al modului în care sunt cultivate, recoltate și prelucrate. Pentru a asigura o calitate optimă, uleiurile esențiale trebuie cultivate organic în climatul lor autohton și recoltate cu atenție, extrase și distilate fără aditivi.

Uleiurile esențiale pot traversa bariera dintre sânge-creier

Bariera sânge-creier este barieră  membrana dintre sângele care circulă și creier. Această membrană împiedică anumite substanțe dăunătoare să ajungă la țesutul creierului și lichidul cefalorahidian, permițând în același timp să intre molecule esențiale.

Bariera sânge-creier este ca o sită sau filtru prin care pot pătrunde doar molecule de o anumită dimensiune sau mai mici. Moleculele uleiurilor esențiale sunt atât de mici încât majoritatea dintre ele pot trece prin bariera sânge-creier. Este interesant de menționat că aceste mici molecule de uleiuri esențiale le fac atât de aromate. Singurul mod în care ceva poate fi aromatic este ca moleculele să fie atât de mici încât să se ridice ușor de pe suprafața substanței și să circule în aer, astfel încât să poată intra în nas și să fie detectate ca miros.

Cum uleiurile esențiale traversează bariera creier sânge?

 Pentru a înțelege mai bine uleiurile aromatice, ați putea considera că uleiurile presate din semințe, precum porumb, arahide, șofran, nuc, migdale, măsline nu sunt aromate. Sigur, au un miros, dar nu le poți mirosi în cameră câteva minute (sau secunde) după cum mirosi atunci cand deschizi o sticlă de mentă sau alt ulei esențial. În mod similar, majoritatea moleculelor substanțelor utilizate în chimioterapie sunt prea mari pentru a trece prin bariera sânge-creier, motiv pentru care medicii au descoperit că chimioterapia tradițională nu funcționează asupra cancerului cerebral.

Deoarece pot traversa bariera sânge-creier, uleiurile esențiale pot accesa și echilibra anumite părți ale creierului care controlează modul în care funcționează corpul tău. Creierul îți orchestrează sistemul nervos, hormonii, procesele de gândire și memoria. Disfuncția în anumite părți ale creierului poate contribui la probleme fizice, mentale, emoționale, psihologice, de învățare sau de comportament. Abilitatea de a reseta aceste regiuni specifice ale creierului poate, prin urmare, să îmbunătățească sănătatea mentală, fizică și emoțională.

Abilitatea de a traversa bariera sânge-creier este adesea atribuită chimiei uleiurilor, în special a celor care intră în clasa „terpenelor”, o familie de molecule suficient de mică pentru a pătrunde bariera sânge-creier. Terpenele sunt o clasă de uleiuri esențiale compuse din „unități de izopren” sau compuși organici din cinci atomi de carbon conectați cu unii hidrogeni atașați

Familia terpenilor include Fenilpropanoizii (o singură unitate de izopren), Monoterpenele (două unități de izopren), Sesquiterpenele (trei unități de izopren), Diterpenele (patru unități de izopren), precum și Triterpenele (șase unități de izopren) și Tetrapenele (opt unități de izopren).

Terpenele se găsesc în majoritatea uleiurilor esențiale și sunt creditate chimic cu capacitatea de a reprograma ADN-ul la nivel celular, de fapt funcționând ca celule stem pentru a corecta codurile celulare rele. Molecule de sesquiterpene - găsite în Cedarwood, Vetiver, Spikenard, Sandalwood, Black Pepper, Patchouli, Myrrh, Ginger, Galbanum și Frankincense - sunt, de asemenea, atribuite cu capacitatea de a transporta oxigenul în țesutul uman.

Va împărtășesc acest lucru, nu pentru a vă copleși cu informații științifice complexe, ci pentru a demonstra fără echivoc puterea acestor uleiuri de a imbunatati sănătatea. De asemenea, doresc să apreciati valoarea uleiurilor esentiale și  de a folosi uleiuri esențiale în mod responsabil. Impactul lor depășește cu mult aromatizarea apei sau crearea unui miros frumos.

Potențialul de vindecare al plantelor

Plantele au capacități incredibile de vindecătoare, atât ca alimente, cât și ca extracte concentrate, cum ar fi uleiuri esențiale și esențe de flori.

Până la istoria modernă foarte recentă, aceasta era o cunoaștere obișnuită. Oamenii au știut să folosească plantele pentru a vindeca corpul. Este interesant faptul că, în natură, oriunde există un element vegetal dăunător, elemental vital pentru vindecare se află chiar în apropiere. De exemplu, înțepăturile de urzici pot fi calmate prin frecarea sporilor de pe partea inferioară a unei ferigi vecine pe pielea iritată. Medicii de la  țară au știut să folosească usturoiul, lămâia, ardeiul iute și oțetul de cidru de mere pentru a vindeca majoritatea bolilor. Medicii de țară și cunoștințele lor au fost înlocuiti cu soluții farmaceutice.

Însă majoritatea medicamentelor moderne imită doar medicamentele vegetale cu mici modificări pentru a asigura un brevet (nici o substanță naturală nu poate fi patentată). În timp ce plantele sunt în totalitate bio-familiare cu oamenii și astfel interacționează perfect, produsele  farmaceutice, ofera în același timp efecte benefice primare, pot crea, de asemenea, efecte secundare nedorite. De aceea, multe medicamente produc efecte secundare, în timp ce versiunea plantelor de cele multe ori nu.

 Bio-familiaritatea dintre plante și oameni

Știm că oamenii cresc și prospera cu o combinație de lumină solară, conectându-se la sol (numit și împământare sau legare la pământ) și aer (de aici beneficiul unei respirații profunde, lente, ritmice, deoarece ne permite să absorbim mai multă energie a vieții decât prin respirație scurtă, superficială). Plantele nu sunt diferite. Dacă vă gândiți la cum cresc plantele, înrădăcinate ferm în pământ și hrănite de aer și lumina soarelui, are sens perfect că  păstreaza o energie terestră abundentă. Aceasta este energia pe care o transmit asupra noastră atunci când le consumăm.

În Aromaterapia pentru suflet: Vindecarea spiritului cu parfum și uleiuri esențiale, Valerie Ann Worwood notează: „Plantele iau energia soarelui și o transformă, prin fotosinteză, în energia alimentară pe care se bazează toate animalele. Uleiurile esențiale sunt forma concentrată a acelei energii solare. ”

O interacțiune in timp cu apa face ca plantele să fie mai bio-disponibile. De exemplu, înmuierea și încolțirea nucilor și boabelor sau fermentarea legumelor fac ca nutrienții să fie mai accesibili pentru organism. Înmuierea plantelor în alcool, apă, glicerină sau oțet de cidru de mere permite eliberarea substanțelor nutritive în tincturi pe care organismul le poate absorbi mai eficient. Același lucru este valabil și pentru uleiurile esențiale.

De cele mai multe ori vorbim despre uleiurile esențiale ca o substanță izolată, care detaliază istoria uleiurilor sau chimia uleiurilor. Este posibil să uităm că aceste uleiuri sunt esențele concentrate ai vechilor noștri prieteni, plantele. Aceste plante, mai ales atunci când sunt puse la dispoziție ca bio-disponibile cum sunt si  uleiurile esențiale, pot avea calități profunde de vindecare. Corpul, atunci când i se administrează materiile prime corecte, va intra în echilibru și se va vindeca. Aceste plante sunt instrumente puternice pentru schimbarea corpului în echilibru, astfel încât vindecarea poate începe.

  Combinarea uleiurilor ca modalități multiple

Plantele în combinație pot ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea dietelor și suplimentelor. Este destul de comun să constatăm că combinația dintre două lucruri este cu atât mai bună decât o piesă individuală. Există numeroase exemple de la mâncare (ca șunca și brânza, untul de arahide și jeleul, bagelele și brânza cremă) până la muzică, prietenii și relații romantice.

Am observat același lucru și cu suplimentele și uleiuri. Uneori, dacă testezi un supliment singur, nu va avea rezultate atat de bune cand  îl combini cu un alt supliment sau cu un ulei esențial, combinația poate pune întregul sistem în echilibru.

De exemplu, am observat un model în care combinația de alerină cu un supliment de iod era mai puternică decât de unul singur. Există ceva în legătură cu frecvența mineralelor mării care activează și deblochează nutrienții din iod într-un mod în care doar iodul singur n-ar faceo. Același lucru este valabil atunci când se combină uleiurile esențiale cu o dietă alimentară integrală și / sau suplimente cu densitate nutritivă.

Frecvența uleiurilor pare să sporească și să optimizeze impactul celorlalți nutrienți. Fiecare celulă a corpului nostru vibrează. Aceasta este adesea denumită frecvența corpului. Fiecare organ și regiune a creierului are propria frecvență optimă. Aceste frecvențe sunt influențate de factori interni și externi, inclusiv alimentele pe care le consumăm, frecvențele externe la care suntem expuși (cum ar fi poluarea și EMF-urile), energia oamenilor cu care ne înconjoară și gândurile și emoțiile pe care le experimentăm. De exemplu, exercițiul fizic crește frecvența, deoarece crește respirația și ritmul cardiac. Când combinați exercițiile fizice cu o dietă buna sau uleiuri esențiale, suma elementelor combinate sunt adesea mai mari decât părțile. În mod similar, atunci când combinati uleiuri esențiale și o baie de vindecare (cu sare Epsom și bicarbonat de sodiu), amplifică avantajele ambelor.

Rezonanță și Disonanță

Această combinație de lucruri similare este cunoscută sub numele de „rezonanță”, în care vă potriviți și sporiți o frecvență pozitivă pentru a aduce un organ nesănătos în echilibru. Contrapartida cu rezonanța este cunoscută sub numele de disonanță sau anularea unei frecvențe bune ca în cazul inflamației. Amestecurile de uleiuri esențiale pot servi ambele funcții în organism, amplificând pozitivul sau minimizând negativul.


Beneficiile mâncării sezoniere și organice

Există multe cercetări privind valoarea consumului sezonier și organic, si s-a ajuns la concluzia ca valoare nutritiva încet începe să scadă pe măsură ce alimentele se descompun(dupa un anumit timp). Dacă putem consuma mâncarea la scurt timp după ce a fost recoltată, fie într-un cadru de la fermă, fie la o piață locală a fermierilor, acesta împachetează un valoare nutriționala mai puternica decât alimentele expediate în toată țara sau în întreaga lume.

În cartea sa Medical Medium, Anthony Williams descrie beneficiile mâncării  imediat dupa recoltare a alimenetelor recoltate direct de pe pământ pentru a spori sănătatea. Dr. Richard Bach, care a creat esențele de flori Bach, a considerat, de asemenea, că roua găsită pe petalele de flori deține energia de vindecare a plantei și că energia este deosebit de eficientă pentru vindecarea afectiunilor emoționale și spirituale.

Deși de multe ori nu putem consuma produsele noastre în ziua în care sunt culese, uleiurile esențiale sunt deseori distilate la fața locului în câteva ore de la recoltare, captând constituenții chimici și nutrienții la înălțimea vitalității lor.

În cartea sa Aveda Rituals: A Daily Guide to Natural Beauty Și Sănătate, Horst Rechelbacher, fondatorul Aveda Corporation, notează că uleiurile esențiale sunt create prin „presarea și distilarea lor în apă în timp ce sunt în plină floare, extrăgând energia de viață pe care o conțin și păstrându-le în formă lichidă. Deși planta moare în curând, informațiile sale biologice rămân vii sub forma unei esențe atât timp cât esența este păstrată proaspăt, departe de lumină și de căldură. "

Datorită structurilor lor moleculare unice, sunt necesare diferite tehnici de distilare și extracție pentru a atrage esențe din plante și flori diferite. De exemplu, majoritatea plantelor pot fi distilate cu abur sau apă; cântăresc mai puțin decât apa și, prin urmare, plutesc deasupra soluției de apă până când se separă în mod natural. Fructele citrice trebuie presate la rece, deoarece uleiurile esențiale sunt amplasate în saci mici chiar sub suprafața cojii și trebuie presate. Unele uleiuri, cum ar fi iasomia, nu pot fi distilate și trebuie extrase direct din înflorire folosind un procedeu numit Enfleurage, unde se folosește o substanță grasă(uleioasa) pentru extragerea uleiuri. Aproape toate uleiurile noastre vibrante sunt distilate folosind distilare cu abur de temperatură joasă și temperatură scăzută.

Toate aceste metode naturale, non-invazive de extracție imediată ajută la păstrarea constituenților chimici și a nutrienților uleiurilor.

Uleiurile esențiale sunt foarte concentrate

De asemenea, este important de menționat că uleiurile esențiale sunt puternic concentrate, ceea ce le face și mai puternice purtătoare ale esenței de vindecare a plantelor. O întreagă plantă, atunci când este distilată, poate produce o singură picătură de ulei esențial. Aceasta face ca uleiurile esențiale să fie de aproximativ șaptezeci și cinci până la o sută de ori mai concentrate și, prin urmare, mult mai puternice decât plantele. Această potență poate fi utilizată pentru a activa sau amplifica beneficiile vindecătoare ale alimentelor, suplimentelor sau ierburilor uscate luate în combinație cu uleiurile esențiale. După cum am menționat, am observat că uleiurile ajută la activarea și îmbunătățirea nutrienților din suplimente pentru o mai bună absorbție și asimilare.

Deoarece sunt atât de concentrate, este important să vă asigurați că uleiurile sunt cultivate fără toxine, cum ar fi pesticidele, îngrășăminte chimice, stimulanti sau substanțe chimice sintetice adăugate, care ar fi apoi concentrate în timpul procesului de distilare. De exemplu, uleiurile esențiale vibrante sunt fie certificate organice, cultivate organic , fie sălbatice artizanale.

 Uleiurile sunt programabile

Dacă ne gândim la uleiurile esențiale drept „energie vie”, este important să luăm în considerare modul în care diferitele noastre acțiuni și gânduri determină eficacitatea uleiurilor. La fel ca celulele stem, ele pot fi programate atât prin chimia lor unică, cât și prin intenția cu care sunt amestecate și aplicate.

Acest lucru se datorează faptului că uleiurile esențiale au proprietăți electrice, care sunt supuse gândurilor și sentimentelor noastre. Este interesant faptul că același ulei esențial va avea efecte diferite asupra diferitelor persoane. S-ar putea ca, deoarece indivizii sunt costituti chimic diferit, același ulei va avea un efect chimic diferit asupra fiecăruia.

De asemenea, cred că gândirea și intenția sunt factori cheie. Suntem conștienți de „conexiunea minte-corp” - gândirea și intenția ne afectează fiziologia. Uleiurile esențiale pot amplifica această intenție. Intenția noastră în crearea și amestecarea uleiurilor este de a echilibra anumite organe și regiuni ale creierului. Intenția dvs. de a aplica uleiurile poate amplifica valoarea lor de vindecare. Pe măsură ce aplicați uleiul, dacă trimiteți gânduri de dragoste către un organ sau într-o anumită regiune a creierului și instruiți acea parte a corpului să revină la echilibru, veți amplifica potențialul de vindecare.

Puterea intenției

Uleiurile esențiale funcționează pentru a amplifica intenția pe mai multe niveluri, inclusiv fizice, mentale, emoționale, sociale și spirituale. Ele pot echilibra organele și regiunile creierului, mutând moleculele de uleiuri spre locul în care pot servi cel mai bine pentru a vindeca organismul. Vibrațiile lor rezonează cu țesuturile în moduri utile, în conformitate cu dorințele noastre și direcțiile mentale. De asemenea, lucrează în sistemele limbice pentru a ajuta la clarificarea sentimentelor negative și a emoțiilor blocate, eliminând astfel cauzele principale ale multor boli și afecțiuni.

 În „Chimia uleiurilor esențiale”, David Stewart scrie, „Chimia determină ce este posibil. Gândurile noastre nu vor schimba chimia unui ulei; adică este fixat înainte de a aplica uleiul. Dar gândurile noastre pot determina care aspecte ale chimiei vor funcționa în corpurile noastre. "

Este responsabilitatea dvs. să participați în mod conștient la îmbunătățirea acestei intenții cu aplicarea produsului. Uleiurile sunt instrumente puternice de vindecare și vor funcționa fără nicio participare din partea dvs. atunci când le aplicați. Dar proprietățile lor vindecătoare vor fi, de asemenea, îmbunătățite cu participarea dvs.

--