Doar numai  câteva aspecte importante:

1. Sunt antiinfecțioase, antiseptice si antivirale, au proprietăți cicatrizante, antidiurere, antihemoragice, digestive, reglează imunitatea, hormonii si întăresc vasele de sânge.

2. Sunt adevărate antibiotice naturale, dovedindu- si eficacitatea încă din 1887( Chamberland a evaluat științific virtuțile de antibiotic a uleiurilor de oregano, cuișoare si scorțișoară împotriva Bacilului anthracis) In cazul antibioticelor, organismul se obișnuiește cu acțiunea lor, trebuie mărită doza si efectele sunt devastatoare pentru organism, dimpotrivă uleiurile pure datorita structurii lor cu cel puțin 200 substanțe active, luptă eficient si apăra organismul, nu provoacă obișnuință, nu distrug flora intestinala asa cum fac antibioticele clasice.

3. Uleiurile sunt antivirale, deci luptă eficient împotriva virusurilor si mai mult, prin acțiunea lor împiedica infectiile. De exemplu tratând gripa sau raceala( virale) se evita degenerarea in bronșite sau sinuzite (bacteriene)

4. Stopează germenii si o varietate de bacterii avand o influenta pozitiva asupra sistemului imunitar.

Uleiuri esențiale difuzate! dezinfectează o cameră in mai puțin de 10 minute, Adio germeni, bacterii nocive! Un studiu realizat in Anglia la Universitatea Manchester a arătat ca după dezinfectarea cu uleiuri esențiale nu a mai rămas niciun germen viu: Safilococul auriu, Clostridium difficile, Escheria coli, etc.

5. Sunt peste 10000 de studii care atesta eficacitatea uleiurilor esențiale, ele au intrat pe ușă principala in medicină si continuă sa uimească!