Oamenii intreaba de multe ori

Cum si de ce funcționează treaba asta cu aromaterapia?

Știați că…

"4 din cele 5 simțuri ale noastre sunt procesate de cerebel, unde se afla și mintea conștientă, rațională.

Mirosul în schimb, comunică direct cu creierul limbic care este creierul emoțional. Aromele ajung direct în acea parte a creierului, care este arhivarul și bibliotecarul tuturor emoțiilor noastre nerezolvate.

Dacă în copilărie sau în trecut ai avut o experiență traumatică pe care nu ai avut înțelegerea și maturitatea de a o procesa , acea emoție este înmagazinată în corpul tău. Acele emoții trebuie până la urmă rezolvate. Dacă nu le putem rezolva atunci când sunt declanșate, atunci creierul limbic le salvează pentru mai târziu și le depozitează undeva în corp.

Să presupunem că le depozitează în pancreas. Peste 10 ani, nici nu îți amintești de ce, pancreasul se va îmbolnăvi, nu va mai funcționa la parametrii optimi. Personalul medical va spune că este o problemă de ordin fizic și o vor trata ca atare, ignorând rădăcina problemei. Trebuie să pricepi mesajul pe care corpul încearcă să ți-l transmită, prin hipoglicemie sau prin alte probleme de acest fel, prin care pancreasul îți dă de înțeles că ai o problemă pe care trebuie să o aduci la suprafață și să o rezolvi. Dar noi nu suntem învățați cum să facem asta, nici în școli nici în cărțile de medicină clasică.

Fiindcă uleiurile esențiale afectează direct creierul limbic, au puterea de a re-aduce în conștient amintirile demult uitate, și astfel putem lucra cu ele, putem rezolva conflicte care zac îngropate în noi.

Iată un important mod în care uleiurile esențiale ne pot vindeca, lucru pe care farmaceuticele nu-l pot face fiindcă sunt proiectate să ascundă, să mascheze simptomele așa încât să credem că suntem bine, când defapt nu suntem."