Combaterea oboselii și a dezechilibrelor hormonale cu uleiuri esențiale pentru ficat

Ficatul dumneavoastră lucrează neobosit zi de zi pentru a elimina toxinele din corpul dumneavoastră și pentru a vă menține sănătoși.  Dar ce se întâmplă atunci când este depășit de toxine?

Cunoasteti semnele unui ficat supraîncărcat?  În lumea de astăzi, plina cu toxine, este o necesitate să știți cum să vă sprijiniți căile de detoxifiere ale ficatului.

Din fericire, un ficat stresat trimite câteva semne clare de avertizare că ajunge la capătul purterilor sale. Acestea includ:

·         Oboseală și calitate slabă a somnului

·         Dezechilibre hormonale

·         Tulburări ale ciclului menstrual(la femei)

·         Balonare sau gaz excesiv

·         Alergii

 Dacă oricare dintre aceste simptome va sunt familiare, este timpul să aflați mai multe despre curățarea ficatului! Citiți mai departe pentru a afla cele mai bune sfaturi despre utilizarea uleiurilor esențiale pentru a sprijini detoxifierea hepatică.

CAUZELE TOXICITĂȚII HEPATICE

Tipic , de obicei, ficatul este responsabil pentru o listă de sarcini de curatiare care vă mențin corpul în stare fizică optima. Se filtrează consumul de alimente, ajută toxinele să părăsească corpul, stochează glicogenul, creează bilă și multe altele.

Una dintre activitățile primare ale ficatului este metabolizarea și filtrarea corectă a alimentelor și substanțelor chimice pe care le introducem în corpul nostru. Din păcate, acest proces deseori eliberează radicalii liberi care ne pot afecta într-o varietate de moduri. ( 1 )

În primul rând, este ușor de văzut că ficatul suferă atunci când corpul dumneavoastră este expus la metale grele și alte toxine în mediul înconjurător. S-ar putea să fiți expuși acestor poluanți care fac sa sufere ficatul, sub forma:

·         Poluarea aerului

·         Fum de tigara

·         Tehnologie

·         Aditivi alimentari sau alimente modificate genetic (OMG-uri)

·         Mașini

·         Compuși organici volatili în mobilier sau pardoseală

·         Pesticide

·         vaccinuri

 Lista surselor potențiale de toxine este aproape nesfârșită. Casa in care locuim este probabil un paradis pentru aceste potențiale otrăviri dacă nu luam măsuri drastice pentru a reduce nivelul de toxicitate . Unele persoane sunt expuse în primul rând la metale grele și alte toxine la locul lor de muncă. O alimentație proastă este un alt factor comun în dezvoltarea toxicității.

A fi expus la toxine este un lucru real în lumea noastră modernă. Totul, de la mediul nostru la dieta noastră influențează sănătatea. Deci, ce putem face pentru a ne vindeca și a ne proteja?

UTILIZAREA ULEIURILOR ESENȚIALE PENTRU VINDECAREA FICATULUI

Detoxificarea ficatului necesită o abordare holistică. Mai întâi trebuie să vă îndepărtați de toxinele de mediu care vă înconjoară . Adoptarea unei diete pe bază de plante naturale cu fructe și legume organice poate, de asemenea, să limiteze cantitatea de toxine la care sunteți expus/a. Cu toate acestea, utilizarea uleiurilor esențiale pentru vindecarea ficatului poate fi un sprijin puternic pentru a elimina toxinele care sunt deja în corpul tău.

Folosind uleiurile esențiale de curățare, aveți două opțiuni principale de aplicare: aromaterapie și aplicare topică.

Aromaterapia constă în respirarea  aromelor uleiurilor esențiale, fie direct din sticlă, fie folosind un difuzor. Inhalarea antioxidantiilor gasiti in aceste uleiuri esentiale puternice ajuta corpul  la nivel celular, deoarece combate toxicitatea radicalilor liberi in ficat.

Aplicația locală este, de asemenea, un instrument puternic pentru a ajuta la detoxifierea ficatului. Puteți amesteca aceste uleiuri esențiale cu uleiuri purtătoare pentru a face loțiuni, uleiuri de masaj și multe altele. Produsele de casă pot fi alternative excelente la produsele cosmetice actuale care pot contribui la toxicitatea dumneavoastră.

* Notă: Uleiurile de citrice, cum ar fi lămâia și grapefruit-ul, sunt fototoxice, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să le folosiți topic înainte de a ieși la soare, deoarece acest lucru vă va crește șansa de a dezvolta arsuri solare.


CINCI CELE MAI BUNE ULEIURI ESENTIALE DOTERRA PENTRU O DETOXIFIERE A FICATULUI

Aceste uleiuri au antioxidanți care ajută la reducerea numărului de radicali liberi produși in ficat, diminuându-vă riscul de a dezvolta diferite boli hepatice.

 1. TURMERIC Doterra -Uleiul esential de turmenic/curcuma-15 ml

Turmericul este unul dintre cele mai puternice uleiuri esențiale care pot fi folosite pentru a vă tine  corpul departe de toxinele nedorite. Acesta are in componenta mai mulți compuși majori cunoscuți sub denumirea de sesquiterpen, molecule mici care trec ușor prin bariera hemato-encefalică . ( 3 ) Această calitate le conferă proprietăți antiseptice și antiinflamatoare, care fac turmericul un candidat ideal pentru detoxifierea ficatului.

Datorită capacității sale inerente de a vindeca, turmericul ajută in eliminarea toxinelor din ficat, combătând unele dintre reacțiile adverse frecvente. Mulți oameni declară că dezechilibrele lor hormonale inceteaza și țesuturile inflamate încep să scadă cu utilizarea frecventă a uleiului esențial de curcumă. De asemenea, vă poate îmbunătăți digestia și puteți combate balonarea, gazele sau constipația datorita toxicității hepatice.

 

 2. LĂMÂIA Doterra - Uleiul esential de lamaie /lemon-15 ml

Beneficiile potențiale ale sănătății uleiului esențial de lămâie sunt foarte mari. Datorită proprietăților sale antioxidante, este și unul dintre cele mai bune suplimente de curățare a ficatului. Multi oameni își dau deja seama că acest ulei puternic de citrice este antibacterian, dar este, de asemenea, extrem de benefic ca antioxidant care poate ajuta la curățarea toxinelor din organism.

Conform unui studiu efectuat la începutul anului 2019, efectele antioxidante ale uleiului esențial de lamaie pot crea un efect protector asupra creierului, plămânilor și organelor digestive șobolanilor expuși la administrarea  aspirinei. ( 4 )

 La fel ca turmericul, uleiul esential de lamaie combate toxicitatea ficatului, reducand, de asemenea, efectele secundare. Se poate simți o crestere naturală a energiei atunci când utilizați uleiuri de citrice, ajutându-vă să depasiti oboseala întâlnită frecvent in toxicitatea hepatică.


3. GRAPEFRUIT Doterra-Uleiul esential de grapefruit-15 ml

Un ulei esențial cu proprietăți antioxidante, grapefruitul este ideal pentru curățarea ficatului. Uleiul esential de grapefruit si ingredientul principal, limonenul, are unele dintre cele mai puternice activitati de curatare a radicalilor fiind unul  dintre cele mai populare uleiuri esentiale. ( 5 )

Ca și celelalte cele mai bune uleiuri esențiale pentru curățarea ficatului, uleiul esențial de grapefruit este natural antiviral și antiseptic. Este capabil să sprijine sistemul digestiv în timp ce corpul elimina aceste toxine. Inspirarea mirosului de ulei  esențal de grapefruit vă poate oferi un impuls atât de necesar atât ​​corpului dumneavoastră, cât și  mintii d-voastră.

4. ROZMARIN Doterra-Uleiul esential de rozmarin/rosemary -15 ml

Datorită asocierii sale cu mâncăruri savuroase, mulți oameni ignoră adevărata putere a uleiului esențial de rozmarin . Totuși, acesta este un ulei pe care trebuie sa-l aveți absolut necesar dacă doriți să vă curățați ficatul.

Rozmarinul este eficient, deoarece este unul dintre cei mai buni chelatori de fier care  ajută la protejarea ADN-ul . De asemenea, are un rol in combinarea efectelor puternic antioxidante care reduc numărul radicalilor liberi care se deplasează prin corpul nostru. ( 6 ) În comparație cu uleiuri esențiale similare (cum ar fi oregano, salvie și cimbru), uleiul esențial de rozmarin s-a dovedit a fi cel mai  capabil in a chelata fierul(in a-l lega si elimina din organism) și de a proteja ADN-ul celulelor.

  5. Cuisoarele Doterra-Uleiul esential de cuisoare/clove-15 ml

Mirosul cald și picant al uleiului esențial de cuisoare are multe de oferit când vine vorba de detoxifierea ficatului. La fel ca uleiul esențial de rozmarin, se știe că cuișorele au un efect de chelare a fierului care păstreaza sanatoase și protejaza ADN-ul celulelor organismului. Totuși, puterea sa reală este în capacitățile sale antioxidante care depășesc cu mult uleiurile esențiale cele mai apropiate.

Potrivit Institutului Natural pentru îmbătrânire, există o scară pentru a clasifica capacitățile antioxidante ale diferitelor uleiuri esențiale. Această scară este denumită ORAC (capacitatea de absorbție  a radicalilor de oxigen). Conform mirodeniilor și plantelor studiate în 2010, cuisoarele cea mai mare valoare antioxidantă medie. ( 7 ) Acest ulei esențial poate ajuta la echilibrarea radicalilor liberi produși de ficat atunci când se află într-o stare de stres oxidativ.

  Amestecuri de uleiuri esentiale DOTERRA

Uneori, este benefic să folosiți puterea a mai multor uleiuri esențiale pentru a vă ajuta la detoxifierea ficatului. Aceste amestecuri de uleiuri  doTERRA includ uleiurile esențiale individuale menționate aici, împreună cu uleiurile de suport pentru detoxifiere îmbunătățită.


ZENDOCRINE DOTERRA

Zendocrine este cunoscut pentru capacitatea sa de a ajuta la eliminarea toxinelor nedorite din organism. Combină rozmarin, cilantro și fructe de ienupăr. Efectuați o resetare completă a corpului, aplicând acest amestec (diluat cu un ulei purtător, cum ar fi uleiul de nucă de cocos fracționat sau uleiul de jojoba) pe tălpile picioarelor de trei ori pe săptămână. De asemenea, puteți alege să-l aplicați pe zona abdomenului dvs. direct pe ficat.


 DDR PRIME DOTERRA

DDR Prime folosește uleiul de  cuisoare, lemongrass, tămâie și portocal sălbatic pentru a  îmbunătăți sistemul imunitar și a elimina radicalii liberi. Ca parte a regimului zilnic, luați una până la două picături în apa calduta pentru a vă susține sistemul imunitar și pentru a ajuta la menținerea integrității celulare în organism.