DESPRE ULIEURILE ESENTIALE

Fiecare persoana care foloseste deja uleiurile esentiale pure va avea propria lista de motive pentru care o face. Sunt persoane care urmaresc intarirea organismului, altele care sunt foarte atente la efectele secundare ale medicamentelor de sinteza si atunci prefera variantele naturale, persoane care urmaresc mai ales efectele pe plan emotional, persoane care invata sa traiasca cat mai natural. Si lista poate sa creasca mult. Un lucru este cert, insa: orice ai urmari, uleiurile esentiale iti pot deveni cu adevarat… esentiale!

Au viata lungaAtunci cand uleiurile esentiale sunt depozitate in sticle bine inchise, in medii reci si uscate, ferite de lumina si caldura, viata lor este lunga. Exista cateva exceptii, uleiuri care sunt predispuse la oxidare si a caror viata este mai scurta, dar acestea sunt putine si este indicat sa le achizitionam in cantitati mai mici pentru a le inlocui mai des.

Sunt usor de folositEste nevoie de (auto)educare in domeniu. Poate sa para coplesitor la inceput, insa daca retinem cateva reguli de bun simt, uleiurile esentiale ne pot deveni cei mai buni prieteni si cele mai valoroase instrumente pentru a ne sustine sanatatea. Exista situatii in care chiar daca nu alegem uleiul potrivit pentru un anumit scop, efectele lui benefice se resimt pe alte planuri sau rezolva alte probleme.

Uleiurile esentiale sunt, in general, sigure. Exista putine contraindicatii si masuri de siguranta. Atunci cand sunt folosite responsabil, cu prudenta, cu informare prealabila, la nevoie si cu respect pentru noi si pentru natura, siguranta este implicita.

Sunt foarte potente. Uleiurile esentiale sunt extracte foarte concentrate din plante, care ofera regenerare, intarire si echilibrare, cu efecte secundare minime, uneori inexistente. In foarte multe dintre situatii, una sau doua picaturi sunt suficiente pentru a obtine efectul dorit. Si daca avem in vedere faptul ca intr-o picatura de ulei de trandafir se afla petalele de la 50 de trandafiri, este evidenta potenta lor.

In primul rand, e important de stiut ca uleiurile esentiale influenteaza in acelasi timp toate planurile: fizic, psihic, emotional si spiritual. Ele lucreaza la conectarea mintii, emotiilor, corpului si spiritului intre ele, in asa fel incat acest lucru sa se traduca printr-o stare generala buna. Avand efecte pe toate planurile, sunt extrem de versatile. Un ulei esential poate fi folosit in scopuri de toate felurile care tin de sanatatea fizica sau emotionala a unei persoane.

Exista cateva motive pentru care tot mai multi oameni aleg sa isi intareasca sanatatea si sa-si imbunatateasca calitatea vietii folosind uleiurile esentiale.

 

Atunci cand vine vorba despre remedii naturale, unele dintre cele mai eficiente si mai valoroase sunt, cu certitudine, uleiurile esentiale, care in ultimii ani sunt tot mai studiate, apreciate, iubite. In timp ce medicina alopata are rolul ei foarte bine stabilit si pretuit, terapiile alternative sunt instrumente la indemana, care ne echilibreaza si au grija de starea noastra generala, astfel incat sa fim cat mai rar nevoiti sa apelam la substantele de sinteza.