Uleiul esential de Copaiba, numit si ulei esential de balsam copaiba, provine din rasina copacului. Rășina Copaiba este o secreție lipicioasă produsă de un copac aparținând genului Copaifera, care crește în America de Sud.

 Rășina de copaibă folosita atat pentru problemele tractului respirator cat si un antiinflamator intern pentru problemele tractului urinar și ca agent antiinflamator extern pentru toate tipurile de piele cu probleme.

 6 lucruri care nu le știai despre uleiul esențial de Copaiba:

 1. Antiinflamator natural :

 Știind ca inflamația în organism, sta la baza majorității bolilor cu care ne confruntam in de azi, Uleiul de Copaiba este ajuta organismul și scade inflamația, cauzata de anumiți factori!

 Iată studiu, :https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3492709/

 2. Agent neuroprotector

 Copaiba poate avea beneficii antiinflamatorii si neuroprotectoare dupa tulburari neuronale acute atunci cand apar reactii inflamatorii intense, inclusiv accident vascular cerebral si traumatisme cerebrale / maduvei spinarii.

 3.Posibilitatea prevenirii leziunilor hepatice

 Un studiu publicat în 2013 a demonstrat modul care uleiul de copaiba poate fi capabil să reducă leziunile țesutului hepatic cauzate de analgezice precum acetaminofenul.

 Iată studiu: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23842934

 4.Combaterea bacteriilor și menținerea sănătății orale

 Un studiu a fost publicat în Brazilia Dental Journal, despre copaiba unde arata capacitatea acestuia de a opri reproducerea bacteriilor, în special a mutanților Streptococcus. Acest tip de bacterii este cunoscut ca fiind acuzator al cariilor dentare.

 Iată studiu : http://www.scielo.br/scielo.php…

 5.Ajutor in caz de durere

 Uleiul de la Copaiba poate fi capabil să ajute la ameliorarea durerii.

 Administrat intern, uleiul esențial de Copaiba prezintă proprietăți antinociceptive, ceea ce înseamnă că poate bloca detectarea unui stimul dureros de către neuronii senzorici.

 Iată studiu :https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17029841

 6. Antiacneic natural

 Uleiul esențial de Copaiba cu proprietățile sale antiinflamatorii, antiseptice și de vindecare este încă o altă opțiune pentru tratamentul natural al acneei.

 Iată Studiu:https://www.researchgate.net/