
- Stock: In Stock
- Nr. Articol: 60206220
- Continut (ml):: 5
- Pret cu amanuntul(€):: 23
- Pret de membru(€):: 16,4060
Uleiul esential de molid negru este un ulei esențial puternic din lemn, distilat din ace și ramurile copacului Picea Mariana. Cunoscut pentru a crea o atmosferă relaxantă, recoamndam sa începeti ziua cu beneficiile răcoritoare și liniștitoare ale molidului negru. Provine din Canada.
Beneficii primare
- Oferă ușurare calmantă a pielii
- Relaxant și calmant al emoțiilor
- Ajută la reducerea și gestionarea stresului
- Promovează sentimentele de respirație corecta și ușoară
- Calmează iritații minore ale pielii
Descriere aromatică
Balsamic, verde, fructat, lemnos
Descriere
Istoric este datat ca a fost folosit de nativii americani pentru a promova sănătatea pielii și ca parte a practicilor spirituale de vindecare și curățare(purificare), molidul negru este un ulei esențial puternic din lemn. Distilat din ace și ramuri ale copacului Picea mariana, uleiul esențial de molid negru este bogat în acetat de nail, o componentă chimică care favorizează relaxarea și calmul. Recomandat este sa incepeți ziua cu beneficiile răcoritoare și liniștitoare ale molidului negru, atât pe cale topică, cât și aromatică. După un exercițiu intens sau când corpul are nevoie de un sprijin de improspatare, masează uleiul de molid negru pe piele combinat cu un ulei purtător (ulei fractionar de cocos) pentru a crea un masaj liniștitor, reconfortant. Difuzeaza ulei de molid negru sau aplică pe partea din spate a gâtului pe parcursul zilei pentru a crea sentimente de armonie și echilibru.
Utilizări
- După o activitate intensă, combinați una sau două picături de molid negru cu ulei de nucă de cocos fracționara și masați pe piele pentru un confort liniștitor.
- Atunci când lucrați în circumstanțe dificile, difuzați Molidul Negru pentru a ajuta la reducerea stresului.
- Aplicați topic pe piele pentru a ajuta la calmarea iritațiilor minore.
- Inhalați pe parcursul zilei pentru a experimenta aroma răcoritoare și pentru a promova sentimentele de respirație ușoară.
Instrucțiunile de utilizare
Difuzie: utilizați trei-patru picături în difuzorul dvs.
Utilizare topică: Aplicați una sau două picături pe zona dorită. Se diluează cu un ulei purtător pentru a minimiza sensibilitatea pielii. Vezi mai jos precauții suplimentare.
Măsuri de precauție
Posibilă sensibilitate a pielii. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți gravidă, alăptați sau în îngrijirea unui medic, consultați medicul. Evitați contactul cu ochii, urechile interioare sau alte zone sensibile.
Regula de baza in cazul uleiurilor esentiale dōTERRA este: Mai putin inseamna mai mult!
Aceste uleiuri sunt 100% pure, foarte concentrate si nu aveti nevoie de o cantitate foarte mare, pentru a obtine efectul scontat.
Fiecare ulei esential/amestec de uleiuri esentiale se poate folosi in trei moduri: aromatic, topic si intern.
Aromatic:
prin inhalare (Puneti o picatura pe palma, frecati palmele si inhalati! Atentie! Nu puneti in apa de peste 60 de grade, pentru ca isi va pierde proprietatile terapeutice!), prin vaporizare (O metoda mai putin eficienta este sa puneti cateva picaturi de ulei esential si acesta se va evapora in incapare. O metoda eficienta este sa va achizitionati un vaporizator care sa pulverizeze particulele de ulei esential in aerul incaperii.)
Topic (aplicat pe piele):
- pe talpi (Daca nu sunteti sigura cum sa aplicati un ulei, puteti sa-l frecati pe talpile picioarelor pentru un efect deplin. Asta ar fi modalitatea cea mai buna de aplicare la copii, pentru ca este putin probabil sa ajunga in ochii lor.)
- direct pe zona afectata.
Atentie! Unele persoane, mai ales copii au pielea mai sensibila, de aceea lor nu le este recomandata folosirea uleiurilor esentiale fara diluare. Firma Doterra a elaborat protocoale de utilizare a diferitelor uleiuri cu semne specifice pentru fiecare tip de utilizare, adica: nediluat, diluat pe piele sensibila, intotdeauana diluat. Descarcati tabelul (Utilizare uleiuri)!
Atentie! Evitati contactul cu ochii, urechile si alte parti sensibile ale corpului. Nu folositi niciodata direct in ochi,nas si urechi si in alte parti sensibile ale corpului(daca se intampla sa ajunga acolo nu indepartati cu apa,ci stergeti cu ulei puratator:cocos/masline etc.)folositi numai foarte diluat.
Diluarea nu stopeaza sau diminua proprietatile terapeutice ale uleiului esential. Diluarea inseamna doar ca faceti uleiul esential sa fie mai prietenos cu pielea sensibila. Cand diluati* uleiurile esentiale, folositi ulei de nuca de cocos pentru una sau doua picaturi de ulei esential. Nu este necesara diluarea uleiurilor esentiale, dar unele, care sunt deosebit de reci (menta, perisor) sau calde (oregano, scortisoara, cuisoara, scortisoara chinezeasca), pot fi iritante fara diluare pe o piele sensibila, in special pentru copii. Daca utilizati un ulei fara diluare si apar iritatii sau senzatii neplacute, se aplica o cantitate mica de ulei de nuca de cocos (diluare) pentru a calma iritatia. De asemenea, daca utilizati uleiurile pe o rana deschisa, diluarea cu ulei de nuca de cocos este intotdeauna o idee buna.
* Pentru a dilua puteti folosi uleiuri presate la rece: ulei de masline, ulei de seminte de struguri, ulei de floarea soarelui bio, ulei de migdale, etc.
In apa de baie:
uleiurile pot fi puse direct in apa de baie si amestecate cu mana, dar puteti folosi si saruri de baie, miere sau lapte in care uleiurile esentiale se omogenizeaza foarte bine.
Atentie! Nici aici nu faceti exces de picaturi!
Intern:
se folosesc pentru uz intern NUMAI uleiurile recomandate de Doterra ca ingerabile si niciodata la copiii sub 6 ani. Puteti pune 1-2 picaturi de ulei intr-un pahar cu apa, amestecati si beti, intr-o ceasca de ceai sau suc, amestecati si beti. Atentie la uleiul de Oregano! Acesta se poate lua intern numai in capsule, deoarece Arde! O alta modalitate este sa puneti 1-2 picaturi direct sub limba sau pe limba si sa inghititi. Un alt mediu de omogenizare excelent al uleiurilor esentiale este mierea. Puneti 1-2 picaturi pe o lingurita de miere si inghititi sau amestecati in ceai sau alt lichid. Pentru copii combinatia ideala este mierea si uleiurile esentiale amestecate in lapte.
Puteti combina si amesteca uleiurile cum doriti, si le puteti folosi pe langa orice terapie cu medicamente.
Pentru o problema minora sunt suficiente 2 sau 3 aplicatii** pe zi. Pentru probleme mai grave (cum ar fi virusul sincital respirator) se poate aplica la fiecare ora sau jumatate ora.
** O aplicatie este de obicei intre 2 si 4 picaturi de ulei
Frumusetea lumii uleiurior esentiale este accentuata de eficacitatea terapeutica a acestora, cercetarea stiintifica dovedind in mod constant cat de sanatoase sunt acestea pentru celulele noastre. Ele regenereaza si asista corpul la nivel celular. Daca nu suntem siguri ce ulei sa folosim sau dorim sa tratam mai multe afectiuni concomitent, putem utiliza mai multe uleiuri deodata, acestea nu interfereaza unul cu celalalt (si, de obicei, nici cu medicatia alopata), iar corpul nostru va avea numai de castigat.Daca sunteti insarcinata sau alaptati, folositi uleiuri esentiale doar la recomandarea medicului!
Idei de utilizare ale uleiurilor esentiale?
@Vaporizare pentru a imbunatati starea de spirit
@Vaporizare pentru dezinfectarea aerului
@Masaj
@Aplicare pe rani si muscaturi pentru a le dezinfecta si a le calma
@Pentru dezinfectarea si calmarea diferitelor boli si probleme ale pielii
@In proceduri cosmetice
@In scopuri de wellness si detoxifiere
@Pentru uz intern ca supliment alimentar
@Pentru uz intern ca antioxidant
@Pentru uz intern ca antiinflamator
DOTERRA pune mare accent pe calitatea produselor sale.
In acest scop si-a creat propriul standard de calitate, denumit prescurtat CPTG (Certified Pure Terapeutic Grade), adica Certificat de Ulei Esential Pur de Calitate Terapeutica.
Plantele din care se extrag uleiurile esentiale DOTERRA sunt crescute intotdeauna in habitatul lor natural, in conditii optime de sol, aer si apa care sa faciliteze existenta in plante a substantelor active care confera calitatea terapeutica a acestora.
Apoi acestea sunt culese cu grija, tocmai la momentul potrivit de cultivatori indigeni experimentati, care apoi extrag uleiurile esentiale din plante prin metode atent monitorizate cu aparatul de presare sau distilare pusa la dispozitie de catre Doterra si intotdeauna in prezenta unui specialist.
Uleiul esential din plante care ajunge la punctul de imbuteliere a firmei este supus unei testari riguroase si ample al carui scop este sa se asigure ca fiecare picatura de ulei esential ambalat de Doterra sa fie libera de pesticide si alte impuritati si sa aibe calitatea terapeutica dorita.