Menu
Your Cart

Tămâie / frankincense 15 ml Boswellia

 Pentru a beneficia de reducere, poți să te înrolezi pe formularul de la pagina de înrolare, parcurgand pas cu pas etapele descrise acolo. Produsele comandate vor ajunge la dvs.  în 3 zile lucrătoare.  Acceseaza pagina cu ghidul de inscriere pas cu pas      

Tămâie  / frankincense 15 ml Boswellia
Tămâie  / frankincense 15 ml Boswellia
Tămâie  / frankincense 15 ml Boswellia
Tămâie  / frankincense 15 ml Boswellia
Tămâie / frankincense 15 ml Boswellia
95,33€
  • Stock: In Stock
  • Nr. Articol: 60204661
  • Continut (ml):: 15
  • PV:: 75
  • Pret cu amanuntul(€):: 95,33
  • Pret de membru(€):: 71,50

Opţiuni disponibile

Beneficii primare

  • Ajută la menținerea unui ten curat și neted și atenuează imperfecțiunile.
  • Aroma caldă și curată favorizează relaxarea.

Descriere aromatică

Cald, condimentat, curat

Metodă de extragere

Distilare cu aburi

Partea plantei

Rășină de Boswellia carterii, frereana și sacra

Constituenți principali

α-pinen, limonen, α-tujen

Descriere

Cunoscut drept unul dintre cele mai apreciate și mai prețioase uleiuri esențiale, uleiul esențial de Tămâie oferă beneficii extraordinare pentru sănătate. Pe lângă prezența sa binecunoscută în Noul Testament, babilonienii și asirienii ardeau Tămâie în cadrul ceremoniilor religioase, iar egiptenii antici foloseau rășina de Tămâie în numeroase scopuri, de la parfumuri la unguente pentru calmarea pielii. Această cunoaștere străveche inspiră utilizările moderne ale uleiului de Tămâie din ziua de astăzi. Datorită proprietăților sale calmante și de înfrumusețare, este utilizat pentru a calma pielea și a-i conferi un aspect întinerit.

Proprietati uleiului de tamaie (frankincense) 

antiseptic, cicatrizant, stimularea imunitatii, dizinfectant, anti-inflamator, astringent, digestiv, diuretic, tonic general, expectorant, citofilactic (protejeaza celulele organismului), cicatrizant, emenagog, vindeca ranile, antirid, antiacneic, antifungic

Utilizări

Masează ulei de Tămâie pe mâini după o zi lungă de grădinărit, pentru un efect de încălzire calmant.

Aplică local pentru atenuarea imperfecțiunilor tenului.

Masează ulei de Tămâie pe mâini după o zi lungă de grădinărit, pentru un efect de încălzire calmant.

Modalitati  de utilizare

Difuzare: Pune trei-patru picături în difuzorul ales.

Aromatizant alimentar: Adaugă o picătură în mâncare.

Uz extern: Pentru masaj, amestecă 5 picături cu 10 ml de ulei cărăuș. Pentru îmbăiere, amestecă 5 picături cu 5 ml de ulei cărăuș. Pentru parfumare, amestecă 1 picătură cu 10 picături de ulei cărăuș.

Indicatii de  utilizare

Aplicarea topica: aplicare cutanata (baie, comprese la rece, masaj): cicatrici, riduri, congestie respiratorie, oboseala, infectii ale pielii, rani, sistem imunitar slabit, tuse productiva, ulcer varicos

Inhalare: respiratie (difuzie, inhalare, olfactie): anxietate, astenie, convalescenta, congestie respiratorie, gripa si raceala, oboseala, sinuzita, sistem imunitar slabit, tuse

Intern: anxietate, astenie, bronsita, convalescenta, congestie respiratorie, raceala si gripa, oboseala, sistem imunitar slabit, tuse productiva

Precauții

Poate cauza sensibilizare cutanată. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți însărcinată, alăptați sau vă aflați sub supraveghere medicală, consultați medicul. Evitați contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile. Evitați expunerea la soare sau raze ultraviolete timp de 12 ore după aplicarea produsului.

Beneficiile uleiului esential de tamaie(frankincense) pentru sanatate


  • Cutanat: cicatrizant, infectie cutanata, rani, ulcer varicos; se dilueaza intr-un ulei purtator si se aplica in zona care urmeaza sa fie tratata.
  • Stimulant al sistemului imunitar. Ajuta la absorbtia nutrientilor[1]. Studiile[2] [3]au demonstrat ca tamaia are capacitatea de a intari sistemul imunitar, in special sistemul imunitar scazut , ajutand la distrugerea bacteriilor periculoase, a virusilor si chiar a cancerelor. Cercetatorii de la Universitatea Mansoura din Egipt au efectuat un studiu de laborator si au constatat ca uleiul de tamaie prezinta o activitate imunostimulanta puternica. (*)
  • Convalescenta, oboseala, sistem imunitar slabit, raceala si gripa, viroze. Diluati in ulei de baza purtator si masati spatele. Adaugarea catorva picaturi de ulei de tamaie intr-un difuzor de uleiuri esentiale poate trata racelile si alte probleme respiratorii
  • Sistemul respirator – expectorant[*]: Trateaza astmul, congestia, raceala, tusea, bronsita, sinuzita si laringita, curata plamanii. Se dilueaza in ulei purtator pentru a masa spatele. Se mai poate folosi prin difuzie, inhalare.
  • Analgezic natural – Amelioreaza durerile din zona abdominala si premenstruale prin aplicatii locale cu comprese sau masaj. Pentru durerile menstruale masati abdomenul cu 2 picaturi Sandalwood si 2 picaturi tamaie (diluate in ulei purtator)
  • Calmeaza durerile de cap
  • Amelioreaza durerile articulare – antiinflamator[*]. Este folosit tratarea durerilor articulare si a inflamatiilor din osteoartrita, artrita reumatoida, spondilita cervicala, guta, rigiditate articulara.
  • Antifebrila –reduce febra – Echilibreaza temperatura corpului prin masaj; provoaca transpiratia si elimina toxinele din corp
  • Probleme de sanatate orala – calitatile antiseptice ale acestui ulei pot ajuta la tratarea si prevenirea problemelor dentare, cum ar fi respiratia urat mirositoare, carii, durerile de dinti, ranile la nivelul gurii si alte infectii. Un studiu[*] arata ca extractele de tamaie au ajutat la calmarea inflamatiei cauzate de gingivita produsa de placa
  • Astringent, antimicrobian –  uleiul de tamaie este un agent antiseptic si dezinfectant care are efecte antimicrobiene si pot ucide germenii si bacteriile daunatoare.  Are capacitatea de a elimina virusii racelii si gripei din casa si din organism in mod natural si poate fi folosit in locul agentilor chimici de curatat de uz casnic.
  • Asupra aparatului digestiv: stimuleaza secretiile gastrice, vermifuga, antidiareica, fiind utila in pierderea apetitului, tratarea diareei, dizenteriei si colitelor, boala Crohn. Un studiu[*] a constatat ca acidul boswellic pot ajuta la bolile inflamatorii digestive cum ar fi colitele. Amelioreaza disconfortul gastrointestinal: constipatie, gaze, dureri de stomac, sindrom de intestin iritabil, crampe. Ajuta la accelerarea digestiei alimentelor, similar cu enzimele digestive.
  • Diuretic, antiseptic urinar (de ajutor in disurie, pielonefrite)
  • Dizolva pietrele la rinichi cat si cele de la vezica biliara
  • Hepatoprotector
  • Hipoglicemiant
  • Reduce nivelul colesterolului din sange si reduce riscul formarii placilor de aterom pe vasele de sange
  • Tonic cardiac. S-a demonstrat ca uleiul de tamaie prin inhalare reduce frecventa cardiaca si hipertensiunea arteriala
  • Poate ameliora simptomele legate de menopauza si menstruatie prin echilibrarea nivelurilor hormonale. Poate fi utilizat pentru combaterea simptomelor, cum ar fi schimbari de dispozitie, crampe, durere, oboseala, greata, anxietate, constipatie si dureri de cap. De asemenea, are actiune emenagoga (regleaza ciclurile menstruale ale femeilor premenopauzale). Uleiurile esentiale de tamaie pot, de asemenea, regla productia de estrogen si pot reduce riscul de dezvoltare a chistului uterin sau a tumorii la femeile aflate in premenopauza[8]. La nivelul aparatului genital feminin este adjuvant in tratarea leucoreei
  • La nivelul aparatului genital masculin este util in ameliorarea spermatoreei[9]. Studiile pe animale arata ca uleiul de tamaie creste fertilitatea datorita structurii chimice similare cu steroizii. Cand a fost utilizat intern la sobolani, uleiul de tamaie a crescut fertilitatea si numarul de fetusi, ceea ce sugereaza ca acest ulei poate creste densitatea si motilitatea spermei
  • Este tonic afrodisiac feminin si masculin
  • Antitumoral (prin rezine): induce apoptoza celulelor tumorale. Unele studii au constatat ca Boswellia poate fi utila in taratarea anumitor tipuri de cancer: leucemie, cancer de san, cancer de vezica urinara; reduce retentia de lichide din jurul tumorilor cerebrale. Mai multe grupuri de cercetatori au descoperit ca tamaia are efecte antiinflamatorii si anti-tumorale promitatoare atunci cand este testata in studii de laborator si pe animale. S-a demonstrat ca Uleiul de tamaie ajuta la combaterea celulelor specifice anumitor tipuri de cancer. Cercetatorii din China au investigat efectele anticanceroase ale uleiurilor de tamaie si smirna asupra a cinci linii de celule tumorale intr-un studiu de laborator. Rezultatele au aratat ca liniile celulare de san si piele de cancer de piele au aratat o sensibilitate sporita la combinatia de smirna si uleiuri esentiale[10]. Un studiu[*] din 2012 a constatat chiar ca un compus chimic gasit in tamaie numit AKBA are succes la uciderea celulelor canceroase care au devenit rezistente la chimioterapie, ceea ce il poate face un tratament potential natural al cancerului.
  • Eficient in  nervilor pentru a trata stresul, anxietatea si depresia[*], reducand in acelasi timp tensiunea arteriala ridicata si frecventa cardiaca. [*](inhalare, difuzie)
  • Oboseala cronica
  • Stimuleaza spiritualitatea, starea meditativa (inhalare, difuzie)
  • Are proprietati purificatoare
  • Calmeaza sistemul nervos cand este cazul
  • Stimuleaza sistemul nervos cand este cazul
  • Aplicat pe talpile picioarelor, aduce senzatie de relaxare si echilibreaza starea de spirit 
  • Excelent pentru perioadele strasante sau incarcate, cum ar fi depresiile post-natale, suferinta accentuata, examene, etc.
  • Ajuta la reducerea reactiilor de stres si a emotiilor negative
  • Unele persoane cred ca aroma de tamaie poate creste intuitia si conexiunea spirituala
  • Aduce sentimente de pace, relaxare, satisfactie si bunastare generala.
  • Imbunatateste memoria si functiile de memorie si invatare[*]. Pierderea progresiva a memoriei din cauza dementei si a bolii Alzheimer poate fi o problema grava. Alte simptome pot include schimbari de dispozitie, confuzie, dezorientare, pierderea judecatii si paranoia.Daca aveti probleme somnul, uleiul tamaia poate fi solutia potrivita pentru dvs.
  • Este capabil sa reduca nivelul de anxietate si stres cronic, care va pot impiedica sa dormiti noaptea. Mirosul calmant al tamaiei va poate permite sa adormiti in mod natural. De asemenea ajuta la deschiderea cailor respiratorii ale plamanilor si va ajuta organismul sa elimine durerea care va poate impiedica sa dormiti[*].
  • Intretinerea tenului
  • -Revitalizeza pielea si previne semnele de imbatranire. Uleiul de tamaie are capacitatea de a intari pielea si de a tonifia, de a imbunatati elasticitatea, reduce ridurile, petele si aspectul de piele matura. Cea mai buna modalitate de a beneficia de actiunea anti-rid a uleiului de tamaie este aplicarea topica. Retetele faciale facute acasa nu trebuie sa contina cantitati mari de ulei esential. Tenul este mult mai sensibil decat restul corpului.
  • - Tonifiaza pielea, reda elasticitatea, reduce aspectul cicatricilor si acneei si vindeca ranile
  • -Perfect pentru tenul uscat, sensibil
  • -Trateaza acneea
  • Poate fi de asemenea benefic pentru atenuarea vergeturilor, cicatricilor chirurgicale sau a semnelor asociate sarcinii si pentru vindecarea pielii uscate sau crapate. Conform unei revizuiri publicate in Jurnalul de Medicina Traditionala si Complementar, uleiul de tamaie reduce roseata si iritarea pielii. Studiile sugereaza ca este structura pentaciclica triterpenica (asemanatoare steroizilor) a uleiului de tamaie care contribuie la efectul ei calmant asupra pielii iritate[*]
  • Cicatrizant: ajuta la vindecarea ranilor, arsurilor si poate estompa aspectul cicatricilor, vergeturilor. Se amesteca doua pana la trei picaturi de ulei esential cu un ulei de baza sau lotiune nemodificata si se aplica direct pe piele. Aveti grija sa nu o aplicati pe rani deschise; este benefica pentru pielea care este in proces de vindecare
  • Ajuta la reducerea imperfectiunilor pielii
  • Trateaza furunculii, inflamatiile
  • Amelioreaza infectiile fungice
  • Atunci cand se aplica local pe piele, uleiul de tamaie poate stimula cresterea celulelor. Proprietatile sale citophylactice pot, prin urmare, sa stimuleze regenerarea celulelor pielii, mentinand in acelasi timp sanatatea celulelor existente
  • Intretinerea parului:
  • -Intareste radacina firului de par
  • -Hraneste si ingrijeste scalpul, ofera stralucire parului
  • -Recomandat pentru fire despicate, par vopsit, degradat, cu tendinta de cadere
  • Maini uscate: adaugati cateva picaturi de ulei de tamaie in crema hidratanta pentru a ajuta la hidratarea si regenerarea pielii.
  • Unghii fragile: aplicati o picatura de ulei esential de tamaie pe unghie si masati  in jurul cuticulelor si marginilor unghiilor pentru a intari unghiile fragile
  • Este cunoscut ca “regele uleiurilor”. Folosit mult pentru meditatie . Un amestec minunat de a crea un spatiu de meditatie este 2 picaturi de lemn de santal, 2 picaturi de tamaie si 2 picaturi de bergamot. Folosit ca un ulei de masaj pentru a va concentra energia, pentru a imbunatati concentrarea si calma mintea.

Alte intrebuintari

Antiseptic, ceea ce inseamna ca ajuta la eliminarea bacteriilor si a virusilor din casa dumneavoastra si a spatiilor. Rasina a fost frecvent arsa pentru a ajuta la dezinfectarea unei zone si este utilizata ca un odorizant natural. Utilizati-l intr-un difuzor de ulei esential pentru a ajuta la reducerea poluarii interioare, odorizarea si dezinfectarea unei incaperi.

Sinergii(in combinatii cu alte uleiuri)

smirna, lamaie, portocala, bergmota, lavanda, smirna (psiho-emotional), sandalwood, piper negru, busuioc, geranium, melissa, vetiver, cardamom, cedru, musetel, salvie, coriandru

Un studiu de laborator publicat in Letters in Applied Microbiology a constatat ca amestecul dintre ulei de tamaie si uleiul de smirna este deosebit de eficienta atunci cand este folosit impotriva agentilor patogeni. Aceste doua uleiuri, care au fost utilizate in combinatie incepand din 1500 i.Hr., au proprietati sinergice si aditive atunci cand sunt expuse la microorganisme precum Cryptococcus neoformans si Pseudomonas aeruginosa[*]

Stiati ca...

-Tamaia provine din zonele fierbinti si aride ale planetei noastre, dovedindu-se a fi o substanta aromatica pretioasa si bogata in simboluri.

-Din 100 kg de rasina se obtin 8-10 kg de ulei esential de tamaie!(maxim a 10 parte !!).

-Arborele de tamaie incepe sa producă rasina in al treilea sau al patrulea an, insa o rasina de calitate se obtine dupa ce copacul a ajuns la varsta de 8 ani. Un singur copac poate produce cateva kg de rasina intr-un an. 

-Utilizata in Egiptul Antic in masti de intinerire a pielii, a fost unul din ingredientele folosite in uleiurile sfinte descrise in Talmud.

-Recoltarea rasinii de tamaie necesita o indemanare mare si ani de practica. Procesul de recoltare dureaza peste cinci luni pentru a fi finalizat si este o munca foarte dificila.

- Recoltatorii isi parasesc locuinta, calatoresc cateva zile si traiesc in pesteri in timp ce recolteaza.

-Calitatea uleiului este influentata foarte mult de calitatea rasinii recoltate.

-Recent uleiul esential de tamaie a inceput  sa fie utilizat in spitalele din Europa si America si este supus unor studii extinse. 



Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun

Regula de baza in cazul uleiurilor esentiale dōTERRA este: Mai putin inseamna mai mult!

Aceste uleiuri sunt 100% pure, foarte concentrate si nu aveti nevoie de o cantitate foarte mare, pentru a obtine efectul scontat.

Fiecare ulei esential/amestec de uleiuri esentiale se poate folosi in trei moduri: aromatic, topic si intern.

Aromatic:

prin inhalare (Puneti o picatura pe palma, frecati palmele si inhalati! Atentie! Nu puneti in apa de peste 60 de grade, pentru ca isi va pierde proprietatile terapeutice!), prin vaporizare (O metoda mai putin eficienta este sa puneti cateva picaturi de ulei esential si acesta se va evapora in incapare. O metoda eficienta este sa va achizitionati un vaporizator care sa pulverizeze particulele de ulei esential in aerul incaperii.)

Topic (aplicat pe piele):

- pe talpi (Daca nu sunteti sigura cum sa aplicati un ulei, puteti sa-l frecati pe talpile picioarelor pentru un efect deplin. Asta ar fi modalitatea cea mai buna de aplicare la copii, pentru ca este putin probabil sa ajunga in ochii lor.)

- direct pe zona afectata.

Atentie! Unele persoane, mai ales copii au pielea mai sensibila, de aceea lor nu le este recomandata folosirea uleiurilor esentiale fara diluare. Firma Doterra a elaborat protocoale de utilizare a diferitelor uleiuri cu semne specifice pentru fiecare tip de utilizare, adica: nediluat, diluat pe piele sensibila, intotdeauana diluat. Descarcati tabelul (Utilizare uleiuri)!

Atentie! Evitati contactul cu ochii, urechile si alte parti sensibile ale corpului. Nu folositi niciodata direct in ochi,nas si urechi si in alte parti sensibile ale corpului(daca se intampla sa ajunga acolo nu indepartati cu apa,ci stergeti cu ulei puratator:cocos/masline etc.)folositi numai foarte diluat.

Diluarea nu stopeaza sau diminua proprietatile terapeutice ale uleiului esential. Diluarea inseamna doar ca faceti uleiul esential sa fie mai prietenos cu pielea sensibila. Cand diluati* uleiurile esentiale, folositi ulei de nuca de cocos pentru una sau doua picaturi de ulei esential. Nu este necesara diluarea uleiurilor esentiale, dar unele, care sunt deosebit de reci (menta, perisor) sau calde (oregano, scortisoara, cuisoara, scortisoara chinezeasca), pot fi iritante fara diluare pe o piele sensibila, in special pentru copii. Daca utilizati un ulei fara diluare si apar iritatii sau senzatii neplacute, se aplica o cantitate mica de ulei de nuca de cocos (diluare) pentru a calma iritatia. De asemenea, daca utilizati uleiurile pe o rana deschisa, diluarea cu ulei de nuca de cocos este intotdeauna o idee buna.

* Pentru a dilua puteti folosi uleiuri presate la rece: ulei de masline, ulei de seminte de struguri, ulei de floarea soarelui bio, ulei de migdale, etc.

In apa de baie:

uleiurile pot fi puse direct in apa de baie si amestecate cu mana, dar puteti folosi si saruri de baie, miere sau lapte in care uleiurile esentiale se omogenizeaza foarte bine.

Atentie! Nici aici nu faceti exces de picaturi!

Intern:

se folosesc pentru uz intern NUMAI uleiurile recomandate de Doterra ca ingerabile  si niciodata la copiii sub 6 ani. Puteti pune 1-2 picaturi de ulei intr-un pahar cu apa, amestecati si beti, intr-o ceasca de ceai sau suc, amestecati si beti. Atentie la uleiul de Oregano! Acesta se poate lua intern numai in capsule, deoarece Arde! O alta modalitate este sa puneti 1-2 picaturi direct sub limba sau pe limba si sa inghititi. Un alt mediu de omogenizare excelent al uleiurilor esentiale este mierea. Puneti 1-2 picaturi pe o lingurita de miere si inghititi sau amestecati in ceai sau alt lichid. Pentru copii combinatia ideala este mierea si uleiurile esentiale amestecate in lapte.

Puteti combina si amesteca uleiurile cum doriti, si le puteti folosi pe langa orice terapie cu medicamente.

Pentru o problema minora sunt suficiente 2 sau 3 aplicatii** pe zi. Pentru probleme mai grave (cum ar fi virusul sincital respirator) se poate aplica la fiecare ora sau jumatate ora.

** O aplicatie este de obicei intre 2 si 4 picaturi de ulei

Frumusetea lumii uleiurior esentiale este accentuata de eficacitatea terapeutica a acestora, cercetarea stiintifica dovedind in mod constant cat de sanatoase sunt acestea pentru celulele noastre. Ele regenereaza si asista corpul la nivel celular. Daca nu suntem siguri ce ulei sa folosim sau dorim sa tratam mai multe afectiuni concomitent, putem utiliza mai multe uleiuri deodata, acestea nu interfereaza unul cu celalalt (si, de obicei, nici cu medicatia alopata), iar corpul nostru va avea numai de castigat.Daca sunteti insarcinata sau alaptati, folositi uleiuri esentiale doar la recomandarea medicului!

Idei de utilizare ale uleiurilor esentiale?

@Vaporizare pentru a imbunatati starea de spirit

@Vaporizare pentru dezinfectarea aerului

@Masaj

@Aplicare pe rani si muscaturi pentru a le dezinfecta si a le calma

@Pentru dezinfectarea si calmarea diferitelor boli si probleme ale pielii

@In proceduri cosmetice

@In scopuri de wellness si detoxifiere

@Pentru uz intern ca supliment alimentar

@Pentru uz intern ca antioxidant

@Pentru uz intern ca antiinflamator

 DOTERRA pune mare accent pe calitatea produselor sale.

In acest scop si-a creat propriul standard de calitate, denumit prescurtat CPTG (Certified Pure Terapeutic Grade), adica Certificat de Ulei Esential Pur de Calitate Terapeutica.

Plantele din care se extrag uleiurile esentiale DOTERRA sunt crescute intotdeauna in habitatul lor natural, in conditii optime de sol, aer si apa care sa faciliteze existenta in plante a substantelor active care confera calitatea terapeutica a acestora.

Apoi acestea sunt culese cu grija, tocmai la momentul potrivit de cultivatori indigeni experimentati, care apoi extrag uleiurile esentiale din plante prin metode atent monitorizate cu aparatul de presare sau distilare pusa la dispozitie de catre Doterra si intotdeauna in prezenta unui specialist.

Uleiul esential din plante care ajunge la punctul de imbuteliere a firmei este supus unei testari riguroase si ample al carui scop este sa se asigure ca fiecare picatura de ulei esential ambalat de Doterra sa fie libera de pesticide si alte impuritati si sa aibe calitatea terapeutica dorita.